Hartă

Bilete de avion Air France

Air France a luat naştere în anul 1933 prin fuzionarea a 5 companii aeriene Air Union, Air Orient, Société Générale de Transport Aérien (SGTA), CIDNA şi Aéropostale. În 1946 Air France şi-a creat primele rute regulate între Europa şi America de Nord. Peisajul aviaţiei s-a schimbat odată cu apariţia avioanelor cu reacţie, la sfârşitul anilor ‘50. De atunci, oceanul Atlantic a putut fi traversat într-un timp mult mai scurt, cu aeronave zburând cu o viteză de peste 900km/h. În 1958 Air France a cumpărat primul model de aeronavă Caravelle, destinat zborurilor europene, dar şi celor către Africa de Nord sau Orientul Mijlociu. O schimbare majoră are loc în anul 2003, când ia naştere Air France KLM Group, prin fuzionarea Air France cu KLM. Grupul a păstrat prestigioasele branduri ale ambelor companii, unindu-şi puterea şi construind astfel un grup de succes.

*Toate informaţiile sunt valabile la data de 20 mai 2014 şi se pot modifica.

De ce să alegeţi Air France

Check-in

Check-in-ul online este disponibil înainte cu 30 de ore de zborul dumneavoastră şi cu 24 de ore dacă plecaţi din SUA din anumite oraşe. Paşii pentru check-in-ul online sunt simpli, trebuie doar să introduceţi numărul cardului Flying Blue, biletul electronic sau numărul de rezervare pentru a vă autentifica, apoi să alegeţi zborul pentru care faceţi check-in-ul şi să vă alegeţi locul în avion. În acest moment puteţi să achiziţionaţi şi SeatPlus pentru mai mult loc la picioare. După încheierea procesului de check-in, puteţi să vă printaţi, trimiteţi pe adresa de e-mail sau pe telefon tichetul de îmbarcare. Air France vă pune la dispoziţie serviciul prin care vă puteţi printa singuri etichetele bagajelor. În aeroport, dacă aveţi bagaje de cală mergeţi la un birou de check-in pentru predarea acestora. Dacă nu aveţi printat tichetul de îmbarcare, puteţi face acest lucru la un kiosk self-service. Pentru unele rute este disponibil serviciul de check-in automat, ceea ce înseamnă că trebuie să alegeţi locul în avion în timpul procesului de rezervare, iar înainte cu 30 de ore de zbor veţi primi pe adresa de e-mail tichetul de îmbarcare.

Bagaje

Dacă zborul este Intercontinental, către Caraibe sau Oceanul Indian la clasa Economy, aveţi dreptul la un bagaj de mână de dimensiunile 55 cm x35 cm x 25 cm, şi o geantă, un aparat foto sau un laptop. Greutatea maximă pentru bagaj plus accesoriu nu trebuie să depăşească 12 kg. La restul claselor, aveţi dreptul la două bagaje cu dimensiunile 55 cm x 35 cm x 25 cm plus geanta accesoriu, iar limita de greutate pentru toate împreună este de 18 kg. Pentru zborurile în Europa, Africa de Nord sau Israel, aveţi dreptul la clasa Economy şi Premium Economy la un bagaj de mână de dimensiunile 55 cm x 35 cm x 25 cm, inclusiv mânere şi rotiţe, şi un accesoriu, o geantă, un aparat foto, un laptop. Nu aveţi voie să depăşiţi greutatea de 12 kg pentru amândouă. Air France vă pune la dispoziţie pe site-ul companiei un calculator prin care puteţi află limita bagajului dumneavoastră de cală în funcţie de clasa la care zburaţi, destinaţie şi costul biletului.

Locuri

Locul în avion poate fi ales în timpul procesului de check-in. Puteţi să optaţi pentru varianta de SeatPlus, care presupune mai mult loc la picioare pentru a avea o călătorie cât mai comodă. Această opţiune se poate adăuga în timpul procesului de check-in sau ulterior. Luaţi în considerare faptul că există un număr limitat de astfel de locuri şi dacă doriţi această opţiune trebuie să o rezervaţi cât mai repede. Pentru zborurile de lungă durată acest serviciu poate costa între 50 şi 70 de euro, şi între 10 şi 20 euro pentru zborurile care durează între o oră şi 30 minute şi două ore şi 30 minute.

Taxe

Dacă doriţi să modificaţi data, ora, ruta zborului sau clasa la care călătoriţi, puteţi să faceţi acest lucru gratuit sau plătind o taxă, în funcţie de biletul dumneavoastră. Dacă preţul noului bilet de avion este mai mare, trebuie să plătiţi diferenţa, iar dacă este mai mic, compania vă va rambursa o parte din bani. Trebuie să plătiţi o taxă extra dacă bagajul dumneavoastră de cală depăşeşte 158 cm sau limita de 23 k/bagaj, respectiv 32 kg/bagaj la clasa Premiere sau Business. Alte taxe aplicate de Air France sunt pentru opţiunea de Seat Plus pentru mai mult loc la picioare, pentru meniul A la Carte, servicii personalizate la aeroportul Paris-Charles de Gaulle sau dacă doriţi să adăugaţi kilograme în plus la bagaj. Anumite zboruri au regim special la bagaje şi presupun achitarea unor taxe. Aceste zboruri sunt către: Jeddah şi Djibouti, Conakry şi Monrovia, Conakry şi Freetown. Tot în acest regim intră şi zborul între Los Angeles şi Papeete.

Air France

4,0/5
Pe baza a 16713 recenzii

Clasificăm operatorii pe baza feedbackului de la utilizatori privind: fiabilitatea prețurilor, taxele, serviciul de asistență pentru clienți și ușurința de utilizare a site-ului operatorului.

Aflați mai multe

De ce să alegeţi Air France

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.