Hartă

Bilete de avion Air Italy

Meridiana este o companie italiană aeriană privată care are sediul în Olbia. La început compania era cunoscută sub numele de Alisarda, însă în anul 1991 denumirea a fost schimbată în Meridiana şi de atunci a rămas aceeaşi. Compania are o flota de 27 de aeronave, oferind zboruri către destinaţii naţionale şi internaţionale.

*Toate informaţiile sunt valabile la data de 28 august 2014 şi se pot modifica

De ce să alegeţi Meridiana

Check-in

Check-in-ul oferit de Meridiana se poate face atât online – cu 7 zile şi până la 2 ore înaintea zborului, cât şi pe mobil sau la aeroport. Pentru zborurile domestice biroul de check-in se deschide înainte cu 2 ore şi se închide cu 35 de minute înaintea zborului. Pentru zborurile având destinaţie unul dintre aeroporturile europene check-in-ul se poate face cu două ore şi până la 45 de minute înainte de zbor, excepţie făcând zborul cu destinaţie Chişinău, unde check-in-ul se deschide cu 3 ore înainte şi se închide înainte cu o oră de zbor. Zborurile intercontinentale au birourile de check-in deschise cu 2 ore şi 30 de minute înainte şi până la 45 de minute înaintea zborului, excepţie făcând zborurile către New York, Brazilia şi Cuba, pentru care check-in-ul se poate face înainte cu 3 ore şi 30 de minute şi se închide cu 60 de minute înaintea zborului. Tot o excepţie este şi zborul către Dakar, unde puteţi să vă prezentaţi la biroul de check-in cu 4 ore înainte de zbor şi este deschis până înainte cu 75 de minute de ora zborului.

Bagaje

Fiecare pasager are dreptul la un singur bagaj de mână care să nu depăşească dimensiunile de 55 cm x 40 cm x 20 cm şi greutatea de 8 kg. Pe lângă acesta mai este permisă şi o geantă de laptop sau o geantă mică de umăr. În cazul bagajelor de cală sau înregistrate, condiţiile diferă în funcţie de destinaţie. Pentru zborurile domestice la clasa economic, bagajul nu trebuie să depăşească 23 kg şi 158 cm. Este permis un al doilea bagaj pentru care trebuie plătită o taxă suplimentară. Pentru zborurile internaţionale incluzând Egiptul şi cele intercontinentale cu destinaţia New York dimensiunea este de 158 cm; bagajul de cală pentru clasa economic nu poate depăşi 23 kg, iar pentru clasa business 30 kg. Pentru restul zborurilor intercontinentale dimensiunea este de 158 cm, iar greutatea de 20 kg la clasa economic, respectiv 30 kg la clasa business.

Locuri

Fiecare pasager are posibilitatea alegerii unui loc gratuit în aeronavă, în funcţie de disponibilitate. Pentru locurile Seat-com se plăteşte o taxă suplimentară. Puteţi beneficia de opţiunea alegerii unui loc oricând înainte de zbor. Locurile pot fi alese sunând la Call Center, în timpul check-in-ului sau chiar în avion. Dacă doriţi locuri cu mai mult spaţiu, se va percepe o taxă.

Taxe

Biletul de avion include automat şi taxele de rezervare şi procesare. Meridiana aplică taxe suplimentare în cazul bagajelor extra, a depăşirii limitelor de greutate şi dimensiune, de asemenea şi pentru locurile speciale din avion, asta dacă doriţi să beneficiaţi de o asemenea opţiune. Dacă doriţi să renunţaţi la biletul cumpărat, o taxă de 20 euro va fi aplicată pentru serviciul de administrare şi rambursare. Dacă suma datorată clientului este mai mică decât taxa de administrare percepută, rambursarea nu va avea loc.

Air Italy

4,5/5
Pe baza a 3670 recenzii

Clasificăm operatorii pe baza feedbackului de la utilizatori privind: fiabilitatea prețurilor, taxele, serviciul de asistență pentru clienți și ușurința de utilizare a site-ului operatorului.

Aflați mai multe

De ce să alegeţi Meridiana

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.