Hartă

Bilete de avion Alitalia

Alitalia face parte din cel mai mare grup de transport pasageri din Italia. Grupul operează cu brandurile Alitalia, având zboruri domestice, internaţionale şi intercontinentale, iar Air One este specializat în zboruri low-cost. Compania este membră a SkyTeam şi face parte din industria aeronautică Transatlantic Join Venture, împreună cu Delta, Air France şi KLM. În 2013 Alitalia a transportat peste 23 de milioane de pasageri şi pentru 2014 oferă 103 destinaţii. Această companie aeriană oferă un program special pentru cei cu frică de zbor. Prin experimente teoretice şi practice a dat ocazia la peste 2000 de persoane să îşi învingă teama de zbor, familiarizându-se cu echipajul şi aeronava, iar peste 90% dintre participanţi la acest program zboară acum fără nicio problemă.

*Toate informaţiile sunt valabile la data de 23 mai 2014 şi se pot modifica

De ce să alegeţi Alitalia

Check-in

Pe lângă tradiţionalul check-in la aeroport, aveţi şi alte variante de check-in. Check-in-ul se poate face online, oferind posibilitatea de a alege ce locuri doriţi în avion. Serviciul este valabil cu 24 de ore înaintea zborului, iar paşii pe care trebuie să îi parcurgeţi sunt următorii: selectaţi zborul, selectaţi serviciile opţionale pe care le doriţi şi apoi printaţi tichetul de îmbarcare. Nu poate fi mai simplu de atât. Servicul de check-in de pe mobil este şi el valabil pentru majoritatea aeroporturilor în Italia şi unele destinaţii europene. După ce check-in-ul este complet, veţi primi un mesaj pe telefonul dumneavoastră cu tichetul de îmbarcare electronic. Tele check-in-ul este un serviciu destinat exclusiv membrilor clubului pentru a economisi timp şi pentru a evita coziile de la aeroport. Puteţi beneficia de acest serviciu dacă aveţi doar bagaj de mână şi sunteţi membrii clubului.

Bagaje

Bagajul de cală nu poate depăşi 23 kg sau 32, depinde de clasa la care călătoriţi şi destinaţie, iar mărimea trebuie să se încadreze în standardul de 158 cm. În timpul check-in-ului bagajul va fi cântărit şi etichetat cu numele pasagerului, codurile aeroporturilor, numărul zborului şi data. În funcţie de destinaţie şi clasa la care călătoriţi, puteţi avea dreptul la două bagaje de cală care să nu cântărească mai mult de 23, respectiv 32 kg. Aveţi dreptul la un singur bagaj de mână sau cabină, care nu poate depăşi 8 kg şi dimensiunile de 55 cm x 35 cm x 25 cm. Laptopurile sunt considerate bagaje de mână şi pot fi aduse la bordul avionului pe lângă bagajul standard.

Locuri

Locul în avion se selectează în timpul procesului de check-in, folosind planul online care vă oferă posibilitatea de a vedea unde sunt amplasate locurile în avion. Pentru un plus de confort în timpul zborului puteţi să bifaţi opţiunea de Extra comfort seats, opţiune care implică o taxă adiţională în funcţie de rută şi durata zborului, iar aceste locuri sunt limitate. Această opţiune este gratuită pentru cei care deţin carduri Corporate. Mai puteţi să vă selectaţi locul în avion şi la aeroport sau la birourile Alitalia din aeroport, la Centrul Clienţi sau la agenţiile de călătorie.

Taxe

Costul biletului la compania Alitalia include şi taxa pentru un anumit număr de bagaje. Dacă limita acestora este depăşită, se aplică o taxă suplimentară la aeroport. Alitalia aplică taxe şi pentru opţiuni extra precum cea de extra legroom. Dacă zborul este anulat, compania vă returnează o parte din costul biletului. Suma diferă în funcţie de durata zborului, distanţă şi preţul pe care l-aţi plătit pentru acesta. Este recomandat să luaţi legătura cu cei de la biroul Informaţii Clienţi pentru a afla condiţiile, deoarece acestea diferă în funcţie de caz.

Alitalia

4,5/5
Pe baza a 7652 recenzii

Clasificăm operatorii pe baza feedbackului de la utilizatori privind: fiabilitatea prețurilor, taxele, serviciul de asistență pentru clienți și ușurința de utilizare a site-ului operatorului.

Aflați mai multe

De ce să alegeţi Alitalia

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.