Hartă

Bilete de avion Blue Air

Blue Air, companie românească de zboruri low cost s-a lansat în 2004. Oferind transport de pasageri în peste 25 de destinații, Blue Air reprezintă o alegere bună în ceea ce privește călătoriile convenabile și confortabile. Pe lângă accesul la informații pe site-ul lor cât și la punctele de agenție directe, Blue Air a pus la dispoziție servicii de Call Center non stop în România și între anumite intervale orare pentru Europa. Cu cât cumperi mai devreme biletele de avion cu Blue Air cu atât este mai ieftin. Blue Air are în agendă o gamă diversă de programe și servicii, de tip myBlue SmartMoney, Serviciu VIP, Grupuri, Corporate, Cargo printre altele.

Te rugăm să reții că informațiile de pe această pagină au fost preluate la data de iulie 2013 și ele pot fi supuse schimbărilor de termeni și condiții ale companiei aeriene după această dată. Pentru o informare completă, te rugăm să vizitezi pagina oficială Blue Air.

De ce să zbori cu Blue Air?

Serviciile de Check-In

Cu Blue Air momentan, serviciul de check-in online este disponibil doar pentru cursele cu plecare din București, Bacău, Sibiu, Roma, Larnaca, Nisa, Malaga, Barcelona, Paris, Bruxelles, Milano, Torino (Cuneo) si Valencia. În schimb, pentru toate celelalte zboruri, poți face check-in în aeroport, înainte de plecare, si este gratuit. Atenție că serviciul de check-in nu este disponibil pentru cursele către/din Marea Britanie și Portugalia încă. Blue Air aplică o taxă de 5 euro/ pasager/segment zbor dacă faci check-inul în aeroport, sau dacă vei cumpăra acest serviciu atunci când faci rezervarea la Blue Air, agenții partenere, sau prin Call Center. Aceeași taxă de 5 euro se aplică dacă adaugi ulterior acest serviciu pe website. Dacă achiziționezi acest serviciu din aeroport vei plăti o taxă suplimentară de 10 euro/pasager/segment zbor.

Bagajele

Fiecare călător are dreptul la un singur bagaj de mână care nu poate depăși 10 Kg si dimensiunile 55 cm x 40 cm x 20 cm. Blue Air permite maxim patru piese de bagaj de cală/ pasager cu dimensiunile maxime de 100x80x30 cm, iar greutatea maximă admisă este de 32 de kg/ bagaj de cală. Pentru zborurile în High Season (*vezi site oficial) taxa este de 20 euro/ pasager/ segment zbor, iar pentru cele în Low Season (*vezi site) taxa este de 17 euro. Dacă adaugi un bagaj de cală la aeroport, vei plăti 40 euro/bagaj/segment de zbor. Dacă bagajul de mână nu se încadrează in dimensiunile și greutatea specificate anterior, vei achita o taxă de procesare în regim de urgență a bagajului în valoare de 57 euro per bagaj/pasager/segment de zbor și va fi preluat la transportul bagajelor de cală.

Locurile în avion

Blue Air are în flotă aeronave moderne cu o capacitate totală între 126 și 168 de locuri. Blue Air alocă automat un loc pasagerilor care fac check-inul la aeroport. Dar dacă ai preferințe în a-ți alege un anumit loc în avion, o poți face prin opțiunea Rezervare loc avion, la prețul de 3 euro/loc/segment zbor. Blue Air oferă și opțiunea de Rezervare loc avion - extra leg room, pentru 10 euro/loc/segment zbor. Aceste tarife variază pentru zborurile Nisa, unde plătești pentru rezervare loc avion 5 euro/loc/segment zbor și 20 euro/loc/segment zbor pentru extra leg room.

Taxe

Blue Air acceptă următoarele modalități de plată: card (Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro), prin Depunere Numerar, Transfer Bancar, Zebra Pay, card Avantaj, Terminale Qiwi. Pentru biletele achiziționate de pe website și cele cumpărate în punctele proprii Blue Air –tranzacții cash sau online, prin tranzacții cu card de credit/debit se percepe o taxă administrativă de 10 euro/ pasager/segment zbor. Iar pentru cele cumpărate prin Call Center, taxa este 12 euro/pasager/segment zbor. Dar pentru plata biletelor prin depunere numerar, transfer bancar, Qiwi sau ZebraPay este de 5 euro/ pasager/segment zbor. Blue Air oferă o listă completă de tarife servicii și alte informații de interes pe site-ul lor.

Blue Air

4,0/5
Pe baza a 1325 recenzii

Clasificăm operatorii pe baza feedbackului de la utilizatori privind: fiabilitatea prețurilor, taxele, serviciul de asistență pentru clienți și ușurința de utilizare a site-ului operatorului.

Aflați mai multe

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 15 zile.