Hartă

Bilete de avion British Airways

Compania British Airways îşi are rădăcinile la începutul anilor 90, primul zbor internaţional fiind între Londra şi Paris în 25 august 1919, operat de compania predecesoare British Airways, Aircraft Transport and Travel Limited (ATT). Între 1920-1929 a luat naştere Imperial Airlines, prin contopirea The Instone Air Line Ltd., Handley Page Air Transport Ltd., The Daimler Airway şi British Marine Air Navigation Co. Ltd. Această nouă companie a operat zboruri din Londra către destinaţii europene, dar şi în Africa sau India. Între anii 1930-1939 a fost introdus aparatul de zbor HP42, care a ridicat standardul în ceea ce priveşte zborul, la unul de lux. În 1935 patru companii private de zbor s-au unit, formând astfel British Airways Limited. În 1939 Guvernul a anunţat fuzionarea celor două companii, Imperial Airlines şi British Airways Limited. Noua denumire a companiei urma să fie British Overseas Airways Corporation (BOAC). Apoi, între anii 1940-1949 a apărut British European Airlines şi British South American Airways, iar peste aproape 40 de ani a luat naştere compania British Airways, prin fuzionarea British Overseas Airways Corporation şi British European Airlines. De atunci şi până în prezent compania a continuat să se dezvolte, ajungând astăzi să fie cea mai mare companie aeriană din Regatul Unit. Zborurile operate de compania British Airways se bucură de cea mai mare şi modernă flotă de avioane din lume.

*Toate informaţiile sunt valabile la data de 20 mai 2014 şi se pot modifica.

De ce să alegeţi British Airways

Check-in

British Airways vă pune la dispoziţie mai multe modalităţi de check-in: online, pe telefon sau la aeroport. Check-in-ul online este disponibil înainte cu 24 de ore şi până la o oră înaintea zborului. Aveţi posibilitatea de a vă printa singur biletul de îmbarcare sau puteţi să îl trimiteţi pe adresa personala de e-mail şi să îl printaţi mai târziu. Dacă îl pierdeţi nu este nicio problemă, deoarece odată salvat, acesta se poate printa de câte ori doriţi. La fel ca şi check-in-ul online, disponibil tot cu 24 de ore înainte de zbor, check-in-ul pe telefon se poate face cu ajutorul unei aplicaţii. Puteţi descărca şi salva check-in-ul direct pe telefonul dumneavoastră. La aeroport puteţi să vă faceţi check-in-ul la unul dintre aparatele disponibile sau, dacă aveţi nevoie de ajutor, puteţi să vă prezentaţi la biroul de check-in. Dacă aveţi bagaj de cală, trebuie să mergeţi cu biletul de îmbarcare la biroul de check-in pentru a vă preda bagajul.

Bagaje

British Airways oferă posibilitatea de a avea cu dumneavoastră în cabină două tipuri de bagaje gratuite: un bagaj de mână care să cântărească cel mult 23 kg, care nu poate depăşi dimensiunile 56cm x 45cm x 25cm, incluzând rotiţele, buzunarele şi mânerele, şi o geantă personală cu dimensiunile 45cm x 36cm x 20cm, care să încapă sub scaunul din faţa dumneavoastră. Nu aveţi voie să urcaţi la bordul aeronavei cu mai mult de două bagaje. Bagajul de cală nu trebuie să depăşească dimensiunile 90cm x 75cm x 43cm. Pentru zborurile la clasa economic există mai multe tipuri de bagaje de cală, în funcţie de destinaţia dumneavoastră. Pentru zborurile în Brazilia aveţi voie două bagaje de cală de câte 32 kg fiecare, dar care să nu depăşească dimensiunile impuse. Pentru zborurile către sau din Ghana, Kenya, Liberia, Nigeria, Sierra Leone şi conexiunile între India, SUA şi Canada aveţi dreptul la două bagaje de cală de câte 23 kg fiecare.Pentru restul zborurilor este acceptat un bagaj de cală de 23 kg. Puteţi să transportaţi şi bagaje de cală mai mari, dar acestea intră sub un alt regim şi sunt taxate diferit.

Locuri

Odată ce se deschide check-in-ul toată lumea poate să îşi aleagă locul în avion, gratuit, în limita locurilor disponibile. Dacă doriţi să vă alegeţi locurile înainte de check-in, British Airways vă oferă acesta posibilitate contra cost. Dacă doriţi spaţiu mai mult la picioare sau să staţi împreună cu grupul cu care călătoriţi, puteţi să vă rezervaţi locurile înainte.

Taxe

British Airways aplică taxă de rezervare online pentru unele destinaţii. Taxa este nereturnabilă, totuşi în cazul unui zbor anulat, taxa de rezervare poate fi returnată, însă acest serviciu nu este disponibil online. Pentru a vă recupera taxa trebuie să contactaţi biroul de rezervări British Airways. Taxele guvernamentale şi cele de aeroport sunt incluse în preţul biletului. Unele aeroporturi pot avea alte taxe, care nu sunt incluse în preţul biletului şi care trebuie plătite de pasageri la destinaţie. Sunt unele cazuri în care se aplică taxe pentru locurile în avion, pentru bagaje sau opţiuni extra la bordul aeronavei.

British Airways

5,0/5
Pe baza a 134 recenzii

Clasificăm operatorii pe baza feedbackului de la utilizatori privind: fiabilitatea prețurilor, taxele, serviciul de asistență pentru clienți și ușurința de utilizare a site-ului operatorului.

Aflați mai multe

De ce să alegeţi British Airways

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.