Hartă

Bilete de avion Carpatair

Carpatair este o companie aeriană românească, infiinţată relativ recent, în anul 1999. Începând cu 2003, compania are sediul în Timişoara şi operează pe mai multe rute. Cu timpul acestă companie şi-a mărit flota, acest lucru datorându-se în mare parte parteneriatului cu o companie elveţiană. Oferă zboruri către aproximativ 28 de destinaţii din 7 ţări, iar numărul zborurilor săptămânale este în jur de 350. Face parte din IATA (International Air Transport Association), ERA(European Regions Airline Association), MITA(Multilateral Interline Traffic Agreement) şi ICH.

*Toate informaţiile sunt valabile la data de 23 mai 2014 şi se pot modifica.

De ce să alegeţi Carpatair

Check-in

Check-in-ul se face la aeroport. Birourile de check-in se deschid cu 120 de minute înainte de zbor şi se închid cu 45 de minute înainte de ora programată pentru călătorie. Este necesar să verificaţi programul check-in-ului deoarece acesta poate să difere în funcţie de aeroport. Dacă nu ajungeţi la aeroport în timp util, riscaţi să pierdeţi zborul. Pasagerii care au mai multe puncte de oprire pe durata călătoriei, pot să îşi facă check-in-ul pentru bagajul de cală pentru destinaţia finală. Această opţiune este recomandată mai ales dacă nu aveţi foarte mult timp la dispoziţie între zboruri. La biroul de check-in veţi primi câte un bilet de îmbarcare pentru fiecare segment al călătoriei.

Bagaje

Pentru siguranţa şi confortul pasagerului, nu se permite urcarea la bordul aeronavei cu mai mult de un bagaj de cabină. Acesta nu trebuie să depăşească limita de 10 kg şi dimensiunile 55cm x 40cm x 20cm şi trebuie depozitat sub scaunul din faţa dumneavoastră. Dacă aveţi şi altă geantă, aceasta trebuie să încapă în bagajul de cabină. Lichidele trebuie să fie în recipiente care să nu depăşească volumul de 100 ml şi puse într-o pungă de plastic resigilabilă cu capacitatea de 1 litru. Bagajul de cală costă 15 euro şi poate avea până la 23 kg. Cei care călătoresc la clasa Economy Flexi sau Premium au dreptul la un bagaj de 23 kg gratuit. Pentru fiecare bagaj în plus se plăteşte o taxă de 15 euro. Dacă bagajul are peste 23 kg, dar nu depăşeşte 32, se plăteşte o taxă de 5 euro pe kg în plus. Bagajul de cală nu trebuie să depăşească 203 cm, inclusiv cu rotiţe, mânere şi buzunare.

Locuri

În momentul rezervării vi se oferă posibilitatea alegerii unui loc în avion, în funcţie de preferinţele dumneavoastră, fără să plătiţi vreo taxă. Totuşi această opţiune nu este valabilă pentru biletele promoţionale de avion. Dacă doriţi să vă rezervaţi locul în avion şi aţi cumpărat biletul de avion la promoţie sau printr-o agenţie, trebuie să sunaţi la Call Center pentru a rezolva acest detaliu. Dacă din diverse motive se schimbă avionul cu care urmează să zburaţi sau compania nu poate să vă pună la dispoziţie locurile solicitate în momentul rezervării, vor încerca să vă ofere cea mai bună variantă ţinând cont de părerea dumneavoastră.

Taxe

Carpatair aplică taxe în costul biletului de avion, în funcţie de opţiunile dumneavoastră. Printre taxele nerambursabile se află şi cea de servicii, care poate fi percepută atât de companiile aeriene, cât şi de agenţii pentru serviciile oferite. Nici taxa de bagaj nu este rambursabilă, la fel şi cea de emitere a biletului. Taxa pentru emiterea biletului este de 25 euro pe pasager, dacă aţi cumpărat biletul prin agenţia Carpatair sau Call Center-ul Carpatair, şi de 10 euro pe pasager dacă aţi folosit website-ul Carpatair. Pentru transportul animalelor de companie se aplică o taxă de 75 euro pe direcţia de zbor.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.