Hartă

Zboruri din România

Capitala mondială a croazierelor, Will Smith care te invită prin cântec să vizitezi orașul, locul unde s-a inventat loțiunea de plajă, diversitate culturală, important centru cinematografic și comercial. „Welcome to Miami”!

De făcut

Fără îndoială, Miami este unul din orașele care îți poate veni în minte atunci când te gândești la o vacanță activă la mare. Probabil cel mai cunoscut loc unde te poți bucura de soare și mare este Miami Beach. Tot aici, poți vizita și cel mai mare cartier rezidențial din lume, construit în stil Art Deco.

Dacă iubești natura, trebuie să știi că Miami are peste 800 de parcuri și este singurul oraș din Statele Unite înconjurat de două rezervații naturale. Printre cele mai exotice zone verzi se numără Parcul Fructelor și Mirodeniilor, unde poți admira fructele și te poți desfăta cu aroma plantelor (dar nu le poți culege!). Inedit este și Parcul Maximo Gomez, unde membrii comunității cubaneze se adună pentru a juca șah, table sau domino, învăluiți în fumul țigărilor de foi.

Pentru spectacole de teatru, muzicaluri, operă sau balet, încearcă să rezervi din timp un bilet la unul din evenimentele care au loc în al doilea cel mai mare centru cultural din Statele Unite – Centrul Cultural Adrienne Arsht. Miami, gazduiește și numeroase muzee printre care cele mai importante sunt Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie sau Muzeul Științelor.

Pentru a vizita orașul cel mai ușor folosește transportul în comun. Autobuzele, metroul sau trenul metropolitan îți stau la dispoziție cu o rețea extrem de bine dezvoltată.

Cum se poate ajunge acolo?

Cel mai simplu este cu avionul, principalul aeroport fiind Miami International, unul dintre cele mai mari și tranzitate aeroporturi din lume. Acesta este legat de oraș de o rețea extensivă de transport în comun, cel mai potrivit mijloc de transport – tren, autobuz, microbuz, taxi - alegându-se în funcție de zona orașului în care dorești să ajungi. Dacă intenționezi să vizitezi și alte locuri în afara orașului, cel mai comod este să foloseși o mașină închiriată.

Tot la Miami, se găsește cel mai mare port pentru vase de croazieră din lume, așa că poți veni aici și cu una din numeroasele nave care ancorează în portul orașului în fiecare zi.

Când e cel mai bine să-l vizitezi?

Miami beneficiază de un climat musonic tropical. Verile sunt foarte calde și umede cu zile însorite dimineața și ploi spre după-amiază iar iernile sunt scurte, fără precipitații semnificative și cu temperaturi în jur de 10 grade celsius.

Fenomenele meteo extreme (uragane și tornade) apar frecvent în lunile august și septembrie deci este bine să eviți călătoria la Miami în această perioadă, dacă nu ești doritor de senzații tari (oficial, sezonul uraganelor începe la 1 iunie și dureză până la sfârșitul lunii noiembrie).

Ce ar mai trebui să știi

Dacă îți place mersul pe bicicletă, încearcă să participi la unul din evenimentele lunare pe care le organizează primăria din Miami pentru a încuraja formele alternative de transport. Câteva străzi principale sunt închise traficului de mașini și rezervate pentru bicicliști și pietoni.

Ca o curiozitate, Miami este singurul oraș din Statele Unite ale Americii înființat de către o femeie și deși aici nu ninge niciodată, orașul este gazda unui mare club de schi.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.