Hartă

Zboruri din Sibiu

Cum puteţi ajunge la aeroport

La 6 km în partea de vest a centrului istoric al oraşului Sibiu se află Aeroportul Internaţional Sibiu.

Datorită poziţionării sale atât pe teritoriul ţării, cât şi în regiune, aeroportul are o arie de acoperire pentru 9 judeţe ale ţării.

La aeroport se poate ajunge cu maşina personală pe care puteţi ulterior să o lăsaţi în parcare, cu liniile de autobuz 11, 112 ,116, 117 şi 118 sau cu taxiul.

Orarul liniilor de autobuz poate fi uşor găsit pe site-ul companiei de transport în comun din oraşul Sibiu.

Destinaţii şi companii aeriene

Oraşul Sibiu a fost declarat în anul 2007 Capitală Culturală Europeană, ceea ce a dus la o dezvoltare extraordinară a acestuia. Datorită diverselor evenimente organizate aici pe parcursul anului 2007, oraşul şi-a deschis braţele unui număr foarte mare de turişti. Tot în 2007 a fost dat în folosinţă noul terminal al aeroportului.

Un număr de 6 companii aeriene operează zboruri zilnice de pe Aeroportul Internaţional Sibiu: Blue Air, Austrian Airlines, Lufthansa, TAROM, Wizzair şi Air Bucharest. Destinaţiile spre care se pleacă din Sibiu sunt Viena, Munchen, Stuttgard, Dortmund, Antalya, Rhodos şi Londra.

Anul 2010 a reprezentat un an important pentru aeroportul din Sibiu, deoarece a fost declarat aeroport Internaţional. Aşadar aeroportul este într-o continuă dezvoltare, fapt ce va atrage mai multe companii aeriene, iar numărul destinaţiilor va creşte şi el.

La aeroport

Aeroportul pune la dispoziţia pasagerilor servicii de închirieri maşini, servicii de schimb valutar, diverse opţiuni pentru cei dornici de cumpărături, o cafenea, magazin de ziare şi reviste, un magazin de tip convenience. Există şi un cabinet medical pentru orice urgenţă medicală neprevăzută, dar şi o reţea de internet wireless.

Aeroportul dispune de o parcare de 300 de locuri, în cazul în care doriţi să lăsaţi maşina acolo până la întoarcere. Parcarea este dotată cu un sistem de control acces automat securizat. Dacă doriţi să plecaţi de pe Aeroportul Internaţional Sibiu şi tot ajungeţi prin oraş, merită să faceţi o scurtă plimbare în centrul oraşului vechi, unde veţi putea admira un altfel de arhitectură, străduţe înguste, pavate, o piaţă centrală unde dacă sunteţi norocoşi puteţi lua parte la vreun eveniment organizat şi puteţi savura o cafea la una dintre numeroasele terase frumos aranjate. Cazare puteţi să găsiţi atât în apropierea aeroportului, cât şi în oraş, în funcţie de bugetul dumneavoastră.

Cele mai ieftine zboruri din...

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.