Hartă

Zboruri din Târgu Mureş

Cum puteţi ajunge la aeroport

Târgu Mureş este un oraş aflat în Transilvania, regiunea centrală a ţării. Aeroportul din acest oraş poartă numele regiunii în care acesta se află – Aeroportul Internaţional Transilvania.

Aeroportul se află la o distanţă de 14 km de centrul oraşului Târgu Mureş, aproape de localitatea Ungheni, iar distanţă care se parcurge foarte uşor pe drumul european E60.

Există anumite firme de transport care au curse regulate din oraş la aeroport, dar şi taxiurile sunt o variantă accesibilă, la fel şi trenul.

Destinaţii şi companii aeriene

Aeroportul Internaţional Transilvania a fost recent modernizat, standardele impuse fiind cele la nivel european.

Datorită faptului că a fost modernizat şi extins, numărul de zboruri zilnice a crescut. Majoritatea zborurilor sunt către mari oraşe europene precum Madrid, Londra, Budapesta sau Dortmund, însă există şi curse interne.

Wizzair este compania care are majoritatea zborurilor internaţionale, iar TAROM-ul oferă curse interne regulate, dar şi internaţionale.

Preţurile biletelor de avion sunt accesibile, fapt ce influenţează numărul de pasageri care aterizează sau decolează zilnic de pe aeroportul Transilvania.

La aeroport

Dacă doriţi să mergeţi cu maşina până la aeroport, nu trebuie să vă faceţi probleme pentru parcare. Există parcare păzită, iar contra unei taxe puteţi să vă lăsaţi maşina pe durata de timp de care aveţi nevoie.

Dacă doriţi să vă închiriaţi o maşină din aeroport puteţi să faceţi acest lucru apelând la una dintre firmele de închirieri auto. În interiorul aeroportului există o zonă de duty free, zonă din care puteţi să vă achiziţionaţi diverse lucruri, suveniruri sau cadouri.

De asemenea, există şi un spaţiu destinat fumătorilor, imediat după controlul de securitate. Atunci când aşteptaţi să vă îmbarcaţi, aveţi la dispoziţie un restaurant unde puteţi să serviţi o cafea, un ceai sau să mâncaţi ceva înainte de zbor. Tot în interiorul aeroportului veţi găsi o agenţie de turism, punct de informaţii şi farmacie.

Fiind un aeroport mai mic, toate procedurile de securitate şi control bagaje se desfăşoară foarte repede deoarece există un anumit interval de timp dintre zboruri, iar aeroportul nu este foarte aglomerat.

Fiind localizat atât de aproape de oraşul reşedinţă de judeţ, ofertele pentru cazare sunt numeroase, atât în Târgu Mureş, cât şi în localităţile învecinate. Puteţi alege între hoteluri, moteluri sau diverse pensiuni care au preţuri excelente.

Dacă ajungeţi mai repede la aeroport, puteţi face o scurtă vizită la Mănăstirea Recea care se află în apropiere, o mănăstire foarte frumoasă care atrage o mulţime de turişti, atât români, cât şi străini, impresionaţi de arhitectură, picturi şi stilul diferit de viaţă al oamenilor care trăiesc aici.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Târgu Mureş

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.