Hartă

Bilete de avion Malaga

Malaga este un oraș aglomerat atunci când vine vorba despre turism, pentru că abundă în atracții turistice potrivite tuturor categoriilor de vârstă. Este un oraș exuberant, cu o atmosferă proprie, ideal pentru o vacanță de vară fabuloasă.

Orașul este vestit în primul rând pentru că este locul de naștere al faimosului pictor Picasso, iar Casa Memorială Picasso deține câteva dintre lucrările artistului. De asemenea, îl caracterizează străzile largi, aerisite, ideale pentru plimbările cu bicicleta, mâncărurile marinărești și o viață de noapte antrenantă.

Atmosfera acestui port mediteranean începe să se simtă odată cu pătrunderea într-un labirint de străduțe înguste care formează Calea Larios, centrul comercial al orașului. Această zonă este înțesată de magazine, restaurante și baruri. În apropiere se află piața Atarazanas, o piață cu produse diversificate la cele mai bune prețuri.

Pe lângă însemnătatea comercială, Malaga are un tezaur bogat în monumente istorice, cel mai vechi fiind Teatrul Roman, aflat în vecinătatea fortăreței Alcabaza, un veritabil muzeu maur care oferă și o priveliște impresionantă asupra împrejurimilor.

Un alt edificiu important al orașului Malaga este Palatul Bellavista, palat renascentist care astăzi găzduiește Muzeul Picasso. Iubitorii de muzică pot vizita Muzeul Interactiv de Muzică, o clădire futuristă care deține instrumente muzicale unice. În muzeu există posibilitatea ca turiștii să încerce anumite instrumente.

Nu trebuie omise nici plajele din Malaga, care reprezintă o mare parte a atracțiilor orașului. Toate dețin priveliști uluitoare, plaje impecabile, iar barurile și restaurantele sunt deschise atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Există și unele plaje mai izolate, destinate nudiștilor sau pescuitului. Iar pentru că o vacanță în Malaga presupune și încercarea mâncărurilor tradiționale, cele mai râvnite mâncăruri de pe plajele sale sunt sardinele și peștele prăjit sau supa rece de roșii.

Pentru cei interesați de plimbări liniștitoare sau romantice, Malaga pune la dispoziție una dintre cele mai mari grădini botanice din Europa, Parcul Malaga. Aici se găsesc specii de plante din toate colțurile lumii, expuse armonios într-o îmbinare de stiluri renascentist și baroc. O altă grădină botanică din nordul orașului găzduiește palmieri și plante exotice care s-au adaptat perfect climei regiunii.

Una dintre frumoasele clădiri care se găsesc în centrul vechi al orașului este clădirea Băilor Arabe, locul ideal de relaxare după o zi lungă de vizitat sau shopping.

Malaga reprezintă destinația ideală atât pentru turiștii dornici de distracție, cât și pentru cei care caută o oază de liniște, într-un decor feeric.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Málaga

Întrebări frecvente

Există un aeroport în Málaga: Málaga.
Delta, Gulf Air, Transavia France, transavia, KLM, Danish Air Transport, Eurowings Europe și Kenya Airways au zboruri directe către Málaga.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Málaga este aprilie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.