Hartă

Bilete avion Albania

O ţară care îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai mult pe harta destinaţiilor de vacanţă este Albania.

Aflată pe bătrânul continent Europa, această ţară mai este cunoscută şi sub denumirea de Ţara Vulturilor. Este o ţară care are o istorie şi o cultură impresionantă, iar dacă veţi alege să vă petreceţi concediul aici, veţi avea doar cuvinte de laudă.

Capitala acestei ţări este Tirana, iar aici veţi găsi o mulţime de lucruri de făcut şi de vizitat. Oraşul reprezintă principalul centru economic, cultural şi industrial al ţării şi este unul dintre cele mai frumoase oraşe ale ţării.

Din punct de vedere arhitectural, în oraş se găsesc influenţe puternice italiene şi turceşti. Muzeul Naţional de Istorie este printre cele mai mari din această ţară şi merită vizitat. În apropiere se află Piaţa Sanderberg, se află exact în mijlocul capitalei şi este o destinaţie destul de populară printre turişti. Parlamanetul Albaniei este găzduit de o clădire impresionantă ca mărime şi structură, cunoscută ca şi Piramida din Tirana. Este imposibil să o rataţi datorită formei sale şi importanţei care o are.

Un loc de unde puteţi să aruncaţi o privire asupra întregului oraş este Cimitirul Martirilor. Datorită aşezării sale, cu ieşire la Marea Adriatică şi Marea Ionică, Albania este o destinaţie de vacanţă şi pentru cei care vor să petreacă câteva zile la plajă. Aveţi de ales între o mulţime de locaţii, care mai de care cu peisaje care vă vor impresiona. Printre staţiunile cele mai frecventate de turişti se numără Budva, Sarande – de unde puteţi face excursii pe insula grecească Corfu, sau Vlora – este unul dintre cele mai mari porturi ale ţării. Durres este cel mai mare port al Albaniei şi printre cele mai vechi oraşe de pe teritoriul acestei ţări. Aici puteţi vizita Moscheea Sultanului Fatih, Palatul, Amfiteatrul Roman, Turnul Veneţian sau Oraşul Vechi. Korçë este şi el un oraş foarte frumos, printre cele mai curate din Albania. Aici puteţi să vă plimbaţi pe străduţele înguste, să vizitaţi catedrala şi împrejurimile acesteia unde există o mulţime de clădiri vechi.

Clima pe care o găsiţi în această ţară este una mediteraneeană, cu veri calde numai bune pentru un concediu de vis.

În Albania puteţi ajunge uşor, iar cel mai rapid mijloc de transport este avionul, asta pentru a câştiga zile în plus pentru concediu. Ajunşi aici, puteţi să vă închiriaţi o maşină pentru a vă plimba dintr-un loc în altul, pentru a vizita cât mai multe şi pentru a profita din plin de ce vă oferă această ţară. Dacă aveţi posibilitatea de a participa la tradiţionalele evenimente cu dansuri populare, nu rataţi această oportunitate. Costumele populare şi dansurile puse în scenă de dansatorii profesionişti vă vor impresiona.

Bucătăria albaneză surprinde prin varietatea de elemente care se îmbină frumos; carnea de miel, de vită, peştele, legumele, fructele şi diverse sortimente de brânzeturi sunt nelipsite de la masa albanezilor.

Dulciurile sunt şi ele foarte apreciate şi sunt consumate destul de frecvent. Pe teritoriul Albaniei puteţi intra fără viză, cu cartea de identitate sau paşaport.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.