Hartă

bilete de avion Amman

Capitala Iordaniei, Amman este un oraș cu un farmec aparte. Mixul de tradițional și modern face din Amman o destinație de vacanță exotică.

Deși Iordania este o țară musulmană, spiritul Occidentului s-a dezvoltat rapid, cel puțin în capitală. Puține femei mai apar pe stradă acoperite de hainele tradiționale. Străzile sunt pline de cafenele, baruri și restaurante. Totuși, aerul oriental se simte de fiecare dată când are loc o slujbă religioasă.

În centrul orașului se află Moscheea Al Husseini. Pe această clădire se poate observa cu ușurință stilul arhitectural arab, cu domuri și coloane din marmură. Centrul orașului găzduiește și Teatrul Roman, un monument grandios păstrat în condiții foarte bune.

Centrul orașului, luxuriant, este ordonat și foarte curat. Această impresie este sporită de clădirile construite din același material și aceeași culoare. În apropiere se află unul din numeroasele bazaruri din oraș unde poți găsi aproape orice-ți dorești.

Dealul Citadelei, aflat la marginea orașului, expune diverse vestigii din antichitate. Aici se află rămășițe ale templului lui Hercule și ruinele fostei biserici bizantine. Este ideal de vizitat pe înserat, deoarece acest loc oferă o priveliște încântătoare asupra orașului la apus.

Capitala Iordaniei este bogată și din perspectiva culturală. Astfel, Muzeul Arheologic Iordanian sau Galeria de Artă Națională sunt doar câteva dintre obiectivele de neratat. De asemenea, iubitorii de mașini ar trebui să viziteze Muzeul Regal de Automobile, care deține o colecție impresionantă de mașini de lux.

Gurmanzii pot încerca diferitele specialități arabe la oricare dintre restaurantele din oraș. Cei care doresc să facă cumpărături, ar trebui să știe că Amman este renumit pentru comerțul cu bijuterii din aur. Străzile din centrul orașului sunt pline de astfel de magazine, dar și de magazine cu suveniruri.

Deși trăiește în Occident, Amman este un oraș care știe că farmecul îi este dat de spiritul oriental. Este o destinație de vacanță de top, astfel că nu vă rămâne decât să vă rezervați biletele de avion și să vă plănuiți excursia în capitala albă a Iordaniei!

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Amman Queen Alia

Întrebări frecvente

Există 2 aeroporturi în Amman: Amman Queen Alia și Amman Civil - Marka.
Delta, Gulf Air, Transavia France, Oman Air, KLM, transavia, Kenya Airways și Norwegian au zboruri directe către Amman Queen Alia.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Amman Queen Alia este februarie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.