Hartă

Zboruri către Amsterdam

Amsterdam, cultură și istorie

Dacă vrei să experimentezi senzația aterizării la 4 metri sub nivelul mării, trebuie doar să zbori spre  Schiphol, aeroportul din Amsterdam. Orașul care face parte din țara lalelor uimește prin faptul că deși este nu este foarte mare, are aproape toate atuurile unei adevărate metropole-numeroase locuri cu rezonanță istorică, muzee renumite în întreaga lume și o cultură dinamică contemporană.

După unele estimări, în Amsterdam sunt mai multe biciclete decât locuitori, astfel încât îți va fi destul de ușor să închiriezi o bicicletă, cu care să te plimbi prin oraș, chiar peste unele din cele peste 1.200 de poduri ale orașului. Sau, dacă ești pasionat de plimbări pe apă, te poți plimba pe canalele din Amsterdam.

Cu siguranță că Amsterdam te poate captiva și prin latura culturală, Cel mai mare muzeu din Olanda se află aici, Rijksmuseum. Aici poți vedea lucrări excepționale ale țării, care datează din epoca de aur a secolului al XVII-lea. La fel de impresionant este și Muzeul Van Gogh care deține cea mai mare colecție de opera artistice din lume, conținând fotografii, picturi, scrisori ale pictorilor și multe altele.

Faimoasa casă a lui Anne Frank se află pe Prinsengracht. Află despre povestea unei fete evreice care s-a ascuns în timpul celui de-al doilea război mondial pentru a scăpa de Naziști. Este recomandat totuși să îți rezervi biletele dinainte de pe Internet pentru a evita să stai la cozi interminabile.

Cartierul roșu, Red Light District se află în cea mai veche parte a orașului. Iar în centrul acestei zone se găsește Oude Kerk (biserică veche) care datează din 1300 și sunetul clopotului este într-adevăr plăcut. Amsterdam este plin de piețe multicolore. Trebuie neapărat să admiri piețele de flori care vând lalele dar și bulbi de lalele pe care le poți planta în grădina ta.

Pentru cei care caută ceva ieșit din comun, dar nu neapărat dulce, o vizită la așa numită fabrică de zahăr Nachttheater, celebrul club care susține și reprezentații de teatru nonconformist face parte din viața de noapte specifică Amsterdamului. Diversitatea culinară nu lipsește din Amsterdam și e garantat că ai de unde alege când vine vorba de specialități tradiționale sau internaționale, de puburi, berării sau restaurant.

Acum poți găsi oferte bune de zbor cu Skyscanner spre Amsterdam, așadar sperăm că te-am convins să vizitezi orașul Amsterdam.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Amsterdam Schiphol

Întrebări frecvente

Există un aeroport în Amsterdam: Amsterdam Schiphol.
Gulf Air, Transavia France, Oman Air, transavia, GOL Linhas Aéreas, Norwegian, BA Cityflyer și Azul Airlines au zboruri directe către Amsterdam Schiphol.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Amsterdam Schiphol este martie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.