Hartă

Bilete de avion Abu Dhabi

Capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi este una dintre cele mai moderne și extravagante orașe ale lumii. Totodată, este și unul dintre cele mai bogate orașe din lume. Are un nivel de trai foarte ridicat pentru că acest teritoriu găzduiește cele mai mari resurse de petrol din lume.

Abu Dhabi, datorită bogăției sale, este un oraș în continuă schimbare și modernizare. Se dezvoltă foarte repede, multe proiecte iau naștere aici, unele chiar de domeniul fantasticului. Există o concurență acerbă, iar clădirile somptuoase stau mărturie acestui lucru. Extravaganța și opulența sunt la ele acasă. Unele din cele mai impresionante clădiri de observat sunt: Sky Tower, Banca Națională Abu Dhabi sau Hotelul Hilton. Toate acestea au o arhitectură modernă impresionantă și, pe alocuri, parcă imposibilă.

Totuși, simbolul orașului este Marea Moschee Sheikh Zayed, cea mai mare din Emiratele Arabe Unite. Este o clădire opulentă, construită din marmură albă, iar stilul arhitectural islamic este reprezentat de nenumărate domuri și coloane. Este un edificiu luxuriant și datorită detaliilor care îl îmbracă. Intrarea este liberă, iar moscheea este singura care poate fi vizitată și de cei care nu sunt musulmani. De aceea, marea Moschee Sheikh Zayed este un obiectiv turistic de neratat.

O altă clădire extravagantă este Palatul Emiratelor, un hotel luxos care a fost construit pentru a concura cu celebrul Burj Al Arab din Dubai.

Ferrari World, cel mai mare parc de distracții cu tematică din lume, sau Circuitul de Formula 1 sunt câteva dintre locurile ideale de vizitat pentru împătimiții de automobile și viteză, deși mașini extravagante și unice pot fi observate și pe străzile orașului. De asemenea, iubitorii de senzații tari se pot aventura oricând într-o excursie prin dunele de nisip din deșert.

În materie de shopping, cele mai interesante și pline de viață sunt tradiționalele bazare, unde veți găsi de la suveniruri la alimente și de la mobilier la obiecte lucrate manual. În aceste locuri se reflectă cel mai bine tradiția arabă și puteți afla lucruri interesante despre istoria și cultura poporului. Aceste bazare sunt în puternic contrast cu grandioasele mall-uri pline de magazine luxoase ale celor mai cunoscuți designeri din lume.

Pentru a afla mai multe despre cultura și civilizația arabă, vizitați Heritage Village, un muzeu care înfățișează replica unui sat arab tradițional. Acesta se află în Corniche, zona pitorească a capitalei, ideală pentru plimbări relaxante. O altă zonă atractivă o reprezintă insula Saadiyat, care este implicată într-un proiect în plină desfășurare. Acest loc va deveni un centru al culturii, cu muzee, galerii și instituții culturale.

Clădirile cu arhitectură ultramodernă, centrele comerciale, opulența și adrenalina sunt doar câteva aspecte care emană energia și vibrația orașului. De aceea, Abu Dhabi este o destinație de vacanță luxuriantă care merită vizitată cel puțin odată în viață.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Abu Dhabi International

Întrebări frecvente

Există 4 aeroporturi în Abu Dhabi: Abu Dhabi International, Abu Dhabi Bateen, Abu Dhabi Al Dhafra Military Apt și Yas Island SPB.
Gulf Air, Oman Air, KLM, Air New Zealand, Bangkok Airways, Kenya Airways, GoAir și Air Malta au zboruri directe către Abu Dhabi International.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Abu Dhabi International este septembrie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.