Hartă

Bilete avion Antalya

Soare pe tot parcursul anului, plaje pentru toate gusturile și o Mediterană caldă. Oameni extrem de primitori și bucate pe măsura ospitalității. Nu ezita și vino în Antalya!

De făcut

În ultimii ani, Antalya a cucerit titlul de „capitală turistică a Turciei”, numărul vizitatorilor fiind în continuă creștere. Aceștia sunt cel mai probabil atrași aici de plajele încântătoare, precum și de numeroasele hoteluri „all inclusive''.

Cele mai cunoscute plaje ale Antalyei sunt Karpuzkaldiran, Konyaalti și Lara. Pe aceasta din urmă, ai șansa să vezi statui de nisip create în fiecare an la începutul lunii aprilie, în cadrul Festivalului Internațional de Sculptură în Nisip. Datorită climei relativ uscate, acestea rezistă în general pe tot parcusul sezonului estival.

Antalya este foarte cunoscută și ca loc pentru scufundări, așa că doritorii de aventură pot încerca ceva nou. Pe lângă numeroasele plante și animale marine, poți explora avioane din cel de-al doilea război mondial sau nave scufundate.

Iubitorii de istorie au și ei numeroase opțiuni de petrecere a timpului. Partea veche a Antalyei se numește Kaleici. În fapt, orașul Antalya, metropola modernă pe care o vedem azi, nu a existat înainte de cel de al doilea război mondial, iar Kaleici împreună cu portul din Antalya, formau nucleul orașului. Pătrunde în Kaleici prin Poarta Kalekapisi după ce ai vizitat Minareta Yivli. Zona este una destinată exclusiv pietonilor și vei găsi aici numeroase mici hoteluri și pensiuni, magazine și restaurante. Dacă ești pasionat de cumpărături și vrei să îți exersezi calitățile de negociator, bazarul începe tot de lângă Poarta Kalekapisi.

Dacă decizi să intri în Kaleici prin cea de a doua poartă de intrare - Poarta Hadrian, urmărește Hesapçı Sokak până vei găsi cea mai importantă clădire din Antalya, Minaretul Keisk. Această clădire a fost inițial construită ca templu roman, transformată apoi în moschee, acum fiind o ruină pitorească păstrată ca atare de către municipalitate.

Cum se poate ajunge acolo?

Cel mai simplu este cu avionul orașul fiind deservit de Aeroportul Internațional Antalya. De la aeroport poți ajunge în centrul orașului folosind autobuze sau taxiuri, acestea din urmă având prețuri fixe pentru cele mai multe destinații din oraș.

Când e cel mai bine să o vizitezi?

Datorită climatului mediteranean, Antalya este una din destinațiile de vacanța perfecte. Verile sunt lungi, calde și uscate iar iernile sunt blânde, temperatura scăzând rar sub 10 grade Celsius. Soarele strălucește în jur de 300 de zile pe an, iulie fiind cea mai călduroasă lună. Temperatura apei mării atinge vara 27 de grade Celsius și nu scade sub 16 grade nici pe timpul iernii.

Ce ar mai trebui să știi

Pentru a intra în Turcia și a vizita Antalya nu este nevoie de viză, însă pașaportul trebuie să fie valabil încă cel puțin 6 luni și să aibă suficiente file libere pentru aplicarea ștampilelor. Nu poți folosi cartea de identitate ca document de călătorie, ci doar pașaportul.

Cea mai eficientă metodă de a călători prin Antalya este transportul public. Îți stau la dispoziție autobuzele și tramvaiele, dar pentru o experiență locală, folosește dolmușul (în traducere directă: „aglomerație”). Este ieftin, oprește unde ai nevoie, șoferii sunt gata să te ajute și poți afla foarte multe de la localnicii cu care vei călători.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Antalya

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.