Hartă

Bilete de avion Baia Mare

Orașul Baia Mare, reședința județului Maramureș, este situat în nordul României. Este un oraș relativ mic, care îmbină armonios tradiționalul cu modernul.

O plimbare prin centrul istoric al orașului va dezvălui numeroase clădiri în stil baroc și gotic. Cea mai relevantă clădire medievală este Turnul lui Ștefan, construit din piatră masivă. Catedrala Adormirea Maicii Domnului este un monument istoric, iar interiorul este împânzit de picturi deosebite.

În epoca medievală, centrul orașului a fost apărat de invaziile inamice cu ajutorul zidurilor construite în jurul lui. Fortificațiile pot fi observate și astăzi. Bastionul Măcelarilor a fost construit cu același scop, de a întări apărarea împotriva inamicilor. Se mai numea și bastionul Munițiilor, deoarece aici erau depozitate armele soldaților.

Baia Mare găzduiește nenumărate muzee cu o semnificativă valoare istorică și culturală. Muzeul Județean Maramureș este amplasat în Localul Monetăriei. Pe vremuri, această clădire funcționa ca loc în care se achiziționau și purificau metalele. Muzeul Satului este o opțiune ideală pentru cei care doresc să afle mai multe despre gospodăriile tradiționale maramureșene. De asemenea, incinta emană un aer liniștitor și relaxant și este ideal pentru plimbări. Muzeul de Arheologie și Istorie, Muzeul de Mineralogie sau Muzeul de Artă Etnografică și Populară sunt alte câteva muzee care pot fi explorate în Baia Mare.

Planetariul este primul care a apărut în România și unicul din Transilvania. Acest complex astronomic este în continuă dezvoltare și oferă vizitatorilor săi ocazia de a aduna informații valoroase legate de astronomie.

Împrejurimile orașului sunt ideale pentru cei aventuroși, aceștia putând explora trasee montane precum Igniș, Gutâi sau Creasta Cocoșului. Lacul de acumulare Firiza, aflat la doar 10 km de Baia Mare, reprezintă o sursă de relaxare pentru toată familia. Peisajul care împrejmuiește lacul este unul deosebit, cu dealuri îmbrăcate în păduri de conifere și foioase.

Baia Mare este renumită și pentru arboretul de castan comestibil. Această rezervație este arie protejată, împădurită cu castani comestibili, stejari și tei. Cei care vor vizita Baia Mare în luna septembrie, pot participa la Sărbătoarea Castanelor, un eveniment care are deja o tradiție de peste 20 de ani.

Un oraș cochet, cu multe posibilități de vizitare și relaxare, Baia Mare își așteaptă turiștii în oricare perioadă a anului. Nu vă rămâne decât să vă rezervați biletele de avion și să plănuiți o vacanță relaxantă pe meleagurile maramureșene.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Baia Mare

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.