Hartă

Bilete avion Belgia

Atunci când ai ocazia să vizitezi Belgia, trebuie să știi că ai foarte multe de văzut în această țară, pe lângă prea binecunoscuta capitală, Bruxelles. În Belgia se găsește sediul central al Uniunii Europene și a altor instituții importante (NATO). Belgia este o țară plină de diversitate culturală și istorică, recunoscută pentru delicioasele vafe belgiene, ciocolata rafinată, berea bună, pentru benzile desenate cu ștrumfi.

Evident că locul fruntaș în topul obiectivelor turistice în Belgia este deținut de Bruxelles, “capitala europeană“, care îmbină armonios și surprinde prin amestecul de limbi, culturi și tradiții, prin existența numeroaselor muzee, monumente, restaurante, obiective turistice de valoare. Nu rata ocazia să te plimbi prin celebra piață medievală, Grand Place, care se află în patrimoniul UNESCO World Heritage. De aici, ajungi foarte repede la statuia de bronz Manneken Pis. Sute de turiști se opresc să vadă această statuie reprezentând un băiețel care urinează. Această statuie nud are câteva legende legate de istoria orașului, fiind creată in sec al XVII-lea de  J. Duquesnoy și este îmbrăcată uneori cu diverse costume în cinstea anumitor evenimente sau serbări.

Un alt oraș cu un potențial turistic deosebit este Antwerp, oraș ideal pentru cumpărături. În Anwerp poți vedea o adevărată paradă a modei, poți simți ritmul unei vieți de noapte vibrante cu baruri în vogă, precum și multe evenimente de muzică de-a lungul anului: festivaluri de jazz, concerte, parade religioase.

Următorul pe lista noastră este Bruges, un orășel medieval situat pe coastă. Pentru iubitorii de istorie, Bruges este ideal fiind presărat cu bogății arhitecturale și artistice, cum ar fi Basilica of Holy Blood sau centrul istoric al orașului, care de asemenea se află sub patrimoniul UNESCO World Heritage. Ca să te convingi de frumusețea acestui oraș, îl poți străbate foarte ușor cu bicicleta. Sau poate ai auzit deja de filmul ”In Brugges”, cu Colin Farrell care i-a crescut faima acestui orășel.

În Gent vei fi impresionat de amestecul fin dintre cultură și bună dispoziție. Fă o plimbare pe unul dintre canalele orașului (râul Leie) și relaxează-te într-unul din cartierele faimoase, precum Patershol. Iar în Liege, exersează-ți franceza, acesta fiind unul dintre cele mai mari orașe vorbitoare de franceză în Belgia. Liege este de asemenea un centru istoric situat de a lungul râului Meuse, având legături rapide de tren cu Bruxelles, Maastricht și Paris, printre altele.

De știut e că moneda oficială a Belgiei este euro, iar în ceea ce privește limba, Belgia este împărțită în vorbitorii de flamandă și cei de limba franceză. Dar nu este foarte greu să te descurci în această țară ca și turist cu limba engleză. Cât despre transport, putem spune că Belgia este bine conectată cu cele mai importante orașe europene, prin linii de cale ferată sau autobuze - Paris, Londra, Frankfurt, Amsterdam.

Nu uita că Skyscanner te poate ajuta să găsești oricând zboruri spre Belgia.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.