Hartă

Bilete avion Belgrad Nikola Tesla

O istorie de mii de ani modelată de două mari ape curgătoare: râul Sava și Fluviul Dunărea. Aceasta este capitala Serbiei – Belgradul!

De făcut

Belgradul este unul din cele mai vechi orașe din Europa și din motive care s-au pierdut în negura vremurilor este numit și Orașul Alb. Dacă ești iubitor de istorie, poți începe să explorezi orașul din zona antică a acestuia, dealul Kelemegdan, unde te așteaptă Cetatea Belgradului – cea mai veche zonă a orașului. Datorită istoriei tumultoase a locului, mult timp această fortăreață a fost singura zonă locuită a orașului, fiind singura capabilă să asigure protecția locuitorilor. Dacă vrei poze deosebite din vacanța ta la Belgrad, aici este locul potrivit pentru ele! Cetatea oferă o priveliște spectaculoasă a orașului și a locului de vărsare a râului Sava în Dunăre.

Iubitorii de natură voi fi și ei încântați de acest loc, zona fiind înconjurată de cel mai mare și popular parc al Belgradului, deopotrivă vizitat de turiști și localnici. Locuitorii orașului sunt mari iubitori de natură și sport, dovadă fiind cele peste 1000 de centre sportive răspândite în tot orașul dintre care se remarcă Arena Belgrad, a doua cea mai mare arenă sportivă acoperită din Europa și cea mai mare din Balcani. Și iubitorii sporturilor extreme, pot găsi câte ceva interesant în Belgrad: bungee jumping și schi nautic. Dacă îți plac plimbările cu bicicleta, mergi pe insula Ada Ciganlija, una dintre cele mai mari și mai cunoscute insule din cele 16 ale orașului.

Dacă după atâta plimbare și sport îți este foame, mergi pe strada Skadarlija, o stradă pietonală plină de restaurante și cafenele. Nu uita să guști burekul și iaurtul local, două specialități sârbești potrivite mai ales pentru micul dejun. Pentru cumpărături, te așteaptă o altă stradă pietonală: Knez Mihailova.

Belgradul este cunoscut și ca un important centru cultural. Iubitorii de muzee pot alege să meargă la Muzeul Național unde sunt găzduite importante opere de artă, la Muzeul Nikola Tesla dedicat celebrului inventator sau, pentru rememorarea perioadei comuniste, la Mausoleul lui Tito și Muzeul de Istoriei al Iugoslaviei.

Cum se poate ajunge acolo?

Cu mașina sau cu avionul, Belgradul fiind deservit de Aeroportul Internațional Nikola Tesla. Aeroportul se află la 12 km de centrul orașului și poți călători la și dinspre el, folosind transportul public în comun (autobuzele) sau microbuzele folosite în sistem car-sharing. Cel mai comod este probabil să folosești taxiul, dar asigură-te că este unul oficial, comandat prin telefon.

Când e cel mai bine să-l vizitezi?

Belgradul beneficiază de un climat subtropical umed, cu patru anotimpuri. Dacă nu îți plac ploile, evită să vizitezi orașul primăvara târziu. Altfel, verile sunt călduroase și vei avea parte de un soare strălucitor iar iarna, poți beneficia de un strat generos de zăpadă.

Ce ar mai trebui să știi

Moneda oficială în Serbia este Dinarul sârbesc. Cea mai eficientă metodă de a călători în Belgrad este transportul public orașul fiind deservit de autobuze, troleibuze și tramvaie. Autobuzele sunt în general mai rapide pentru că beneficiază de benzi de circulație dedicate.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Belgrad Nikola Tesla

Întrebări frecvente

Există 2 aeroporturi în Belgrad: Belgrad Nikola Tesla și Belgrad Batajnica.
Delta, Ellinair, Oman Air, transavia, KLM, Singapore Airlines, Eurowings Europe și Norwegian au zboruri directe către Belgrad Nikola Tesla.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Belgrad Nikola Tesla este martie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.