Hartă

Bilete de avion Bulgaria

Bulgaria este o țară a cărei diversitate geografică atrage tot mai mulți turiști în fiecare an. Este o țară care are câte ceva de oferit pentu fiecare turist.

Sofia, capitala țării, s-a dezvoltat rapid și s-a transformat într-o metropolă care freamătă de viață într-un cadru modern. Este un oraș care nu doarme niciodată, iar viața de noapte foarte activă atrage tot mai mulți tineri din toată Europa. Bulevardul Tsar Osvoboditel este împânzit de o multitudine de atracții turistice. Aici se află catedrala Sf. Alexander Nevsky, o catedrală ortodoxă în stil bizantin, renumită pentru cupolele sale aurite.

Varna este cel mai mare și cel mai important oraș de pe litoralul Bulgariei. Unul dintre cele mai căutate obiective turistice din Varna este Delfinariul, ideal atât pentru copii, care se pot bucura de un spectacol pe cinste, cât și pentru părinți. Tot în Varna se află ruine ale fostelor băi romane, ruine care chiar și în prezent arată fastul și nivelul ridicat de trai din antichitate.

Pe malul Mării Negre, stațiunile își așteaptă vizitatorii în fiecare vară. Nisipurile de Aur este cea mai cunoscută stațiune de pe litoralul bulgăresc. Este o destinație turistică foarte populară datorită nisipului foarte fin și pur. Este cunoscută ca fiind destinația ideală pentru familii și cupluri.

Sunny Beach este cea mai mare stațiune de pe malul mării Negre. Asemeni celorlalte stațiuni de pe litoral, Sunny Beach este o stațiune care nu doarme niciodată. Este renumită pentru plaja întinsă și animata viață de noapte. În această stațiune se pot practica și alte activități, precum călăritul, carting, golful.

Capul Kaliakra este un loc superb, format din stânci calcaroase. Fortăreața care se află aici a servit ca rezistență împotriva asediilor. Azi, edificiul găzduiește un muzeu. Este o locație care trebuie vizitată măcar pentru panorama uluitoare pe care o oferă asupra mării.

Bansko este o altă stațiune, ideală pentru schi. Peisajul minunat și dezvoltarea economică și turistică a stațiunii au făcut-o cunoscută în toată lumea. Sezonul de schi este deschis din decembrie și până în mai.

Frumusețile naturale ale Bulgariei depășesc stațiunile montane și cele de pe litoral. Stâncile Belogradchik, spre exemplu, sunt considerate a fi una din minunile Bulgariei. Acestea se află în munții Balcani și oferă panorame spectaculoase asupra orașului cu același nume care se află la poale.

Pobiti Kamani, sau Standing Stones, reprezintă un fenomen unic în lume. Această pădure formată din coloane uriașe de piatră are o vechime de peste 50 de milioane de ani. Reprezintă o atracție majoră atât pentru turiști, cât și pentru geologi de pretutindeni.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care Bulgaria poate fi destinația ideală de vacanță. Este o țară accesibilă, cu frumuseți naturale unice și care își așteaptă vizitatorii în oricare perioadă a anului.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.