Hartă

Bilete avion Bilbao

La poalele Munţilor Pirinei, în partea central-nordică a Spaniei, se află oraşul Bilbao, un oraş care se bucură de o continuă creştere economică, culturală şi socială. Oraşul este unul foarte important din Spania deoarece este capitala Ţării Bascilor şi se poate ajunge aici cu avionul, aeroportul fiind foarte solicitat de turişti de pretutindeni. Bilbao este şi un important port datorită poziţiei sale, dar şi datorită faptului că este capitala bascilor.

Obiectivele turistice sunt numeroase, unele dintre ele găsindu-se în partea veche a oraşului, altele în partea nouă. Cele două zone sunt unite prin poduri peste râul Nervión, râu care trece prin acest oraş.

Climatul este mai prietenos, mai ales pe timp de vară când temperaturile nu depăşesc 35 de grade, spre deosebire de restul ţării. Ca şi perioadă de vizitat puteţi să alegeţi oricare anotimp, însă trebuie să ştiţi că pe timpul iernii ploile sunt destul de frecvente. Puteţi să începeţi turul oraşului cu vizita la Muzeul Guggenheim. Este un muzeu de artă contemporană, una dintre cele mai spectaculoase clădiri în stil deconstructivist, fiind cel mai uşor de recunoscut în Bilbao.

Muzeul de Arte Frumoase unde se află capodopere catalane trebuie şi el vizitat, la fel şi Muzeul Bascilor, unde se găsesc colecţii arheologice, etnografice şi istorice spectaculoase care nuanţează bogăţia bascilor.

Nici din acest oraş spaniol nu lipseşte muzeul dedicat coridelor. Merită vizitat mai ales dacă sunteţi un fan al acestui spectacol. Puteţi de asemenea să participaţi la o coridă în Plaza de Toros de Vista Alegre din Bilbao. Clădirea Guvernului Regional Basc este impresionantă şi dacă treceţi prin faţa ei nu ezitaţi să faceţi câteva poze.

În fostul şantier naval Euskalduna găsiţi Muzeul Maritim unde puteţi să admiraţi expoziţiile în aer liber, docurile şi estuarul.

Dintre toate parcurile din Bilbao, Parcul Etxebarria este cel mai mare. Acest parc este una dintre variantele cele mai bune pentru o imagine panoramică a oraşului. Nu trebuie să lipsească din pozele dumneavoastră de vacanţă nici Piaţa Ribera, Piaţa Miguel de Unamuno, Piaţa Moyua, numeroasele poduri din Bilbao, Gran Via sau cele 7 străzi – Siete Calles în jurul cărora se află centru vechi al oraşului. Bisericile sunt şi ele numeroase şi vă oferă arhitectura specifică bască, la fel şi palatele Olabarri şi Ibaigane.

La jumătatea lunii august are loc Aste Nagusia, cea mai mare şi renumită fiestă din Bilbao. Pe parcursul zilelor de fiestă au loc numeroase concerte, reprezentaţii stradale şi carnavaluri şi multe alte evenimente. Oraşul este plin de culoare şi bună dispoziţie. În ceea ce priveşte mâncarea din Bilbao, aveţi la alegere dintr-o mulţime de restaurante cu preparate specifice zonei.

Bucătăria de aici îmbină elemente din bucătăria bască şi cea franţuzească. Preparatele cu fructe de mare, plăcinta de peşte, pui de sepie, friptură de ciocănitoare, crabul păianjen, supa de cireşe sau supa de linte sunt printre preparatele cele mai căutate în această zonă.

Oraşul de mândreşte cu varietatea de mâncăruri recunoscute în întreaga lume puse la dispoziţie atât localnicilor, cât şi turiştilor, cu bogăţia culturală şi istorică a acestei zone, iar din acest motiv şederea dumneavoastră în acest oraş va fi una extraordinară.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Bilbao

Întrebări frecvente

Există un aeroport în Bilbao: Bilbao.
Delta, KLM Cityhopper, KLM, transavia, Kenya Airways, Air Mauritius, GOL Linhas Aéreas și Norwegian au zboruri directe către Bilbao.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Bilbao este martie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.