Hartă

Bilete avion Bolonia Internaţional

Sinergie perfectă între modern și tradițional. Porticuri, sculpturi de Michelangelo, viață de noapte, artă și produse fine. Paste bolognese. Bologna!

De făcut

Punctul central al Bolognei este Piazza Maggiore, unde domină Basilica di San Petronio cu o înălțime de 47 de metri. Orașul oferă numeroase alte biserici care merită văzute, printre care îți recomandăm cu căldură Basilica di San Domenico dar și Basilica Santo Stefano, un complex de clădiri de cult format la origine din șapte biserici, din care azi au mai rămas în picioare doar 4. Aici poți găsi osemintele patronului spiritual al Bolognei, Sf. Petronius, într-o bisericuță din secolul XI.

Alt punct de atracție ar fi Le Due Torri (cele două turnuri), unul având 97 de metri înălțime iar celălalt 48 de metri, după ce s-a scufundat în timp mai bine de 12 metri. Turnurile, ușor înclinate în zilele noastre, sunt un simbol al măreției trecute a Bolognei (secolele XII și XIII) dar au fost folosite mai târziu cu rol de observare.

Orașul poate fi străbătut în lung și-n lat prin porticuri, această rețea de trotuare acoperite, prevăzute cu arcade care susțin acoperișuri sau etajele superioare ale caselor. Înalte de peste 2,6 metri, porticurile permiteau circulația călare și adăpostesc și astăzi plimbăreții, de soarele puternic sau de ploi.

Pe doritorii de muzee, Bologna îi așteaptă cu Museo per la Memoria di Ustica, Muzeul de Istorie al Bolognei, Museo di Palazzo Poggi (muzeu de știință), Pinacoteca Nazionale di Bologna dar și cu... muzeul Ducati. Tot la capitolul cailor putere, nu chiar în Bologna dar foarte aproape de ea, poți face o vizită vestitelor fabrici Lamborghini și Ferrari. Ca să ajungi la ele ai putea închiria o mașină, nu contează care, întrucât oricum ți se va părea sărăcăcioasă și vei fi nemulțumit de ea după ce inchei vizita.

În fine, nu poți merge în „Bologna la grassa” (Bologna cea grasă) și să-i ignori mâncarea! Tortellini, tagliatelle alla bolognese, lasagna sunt specialitățile locale cele mai cunoscute la noi, dar nu te opri doar la ce ți-e deja cunoscut.

Și din punct de vedere al shoppingului, Bologna stă destul de bine încercând să atragă turiștii cu multe centre de cumpărături și magazine concentrate în „cadrilaterul modei”: Via Rizzoli, Via D’Azeglio, Via Farini și Via Castiglione.

Cum se poate ajunge acolo?

Aeroportul din Bologna, Guglielmo Marconi, se află la 6 km de centrul orașului și este conectat cu acesta prin autobuze și taxiuri. Dacă intenționezi să stai numai în oraș te poți baza liniștit doar pe transportul urban.

Când e cel mai bine să o vizitez?

Bologna este cea mai primitoare din aprilie până în octombrie dar atenție la lunile călduroase, când multe dintre magazine și restaurante sunt în vacanță.

Ce ar mai trebui să știi

Fiind oraș cu o comunitate studențească semnificativă, este în mare parte animat de aceștia, de gusturile lor și de puterea lor financiară (redusă!). Ca atare, ai șansa să găsești diverse articole de bună calitate, la prețuri mai mici decât cele din alte orașe "de artă" ale Italiei.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Bolonia Internaţional

Întrebări frecvente

Există un aeroport în Bolonia: Bolonia Internaţional.
Delta, SkyUp Airlines, KLM Cityhopper, KLM, transavia, Singapore Airlines, Air Moldova și Kenya Airways au zboruri directe către Bolonia Internaţional.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Bolonia Internaţional este martie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.