Hartă

Bilete avion Brazilia

Zboruri spre Brazilia

Plaje cu nisip alb, pădure virgină, Amazon, cascade tumultuoase. Armadillo, jaguari, tapiri, caimani, piranhas dar și delfini roz. Orașe coloniale inundate de muzică de samba, insule tropicale. Brazilia.

 

De făcut

Cu cei 7500 de kilometri deschidere la Oceanul Atlantic Brazilia poate fi în mod clar o destinație "la mare". Plajele Braziliei sunt... de toate felurile: aglomerate, virgine, cu nisip fin, cu stânci pitorești ș.a.m.d. Cele mai cunoscute sunt în Rio de Janeiro, Ipanema și Copacabana, situate într-un top 10 al tuturor plajelor din lume pentru oricine are ocazia să le viziteze. Costa Verde, situată lângă São Paolo este o plajă foarte populară pentru peisajele oferite; aici pădurea tropicală se întrepătrunde magnific cu plaja aurie. În fine, la 50 de kilometri de São Paolo te așteptă Santos cu a sa inedită grădină de 4 kilometri, amenajată pe malul oceanului.

 

Brazilia are plaje și la râu, nu numai la ocean, un exemplu fiind Alter do Chao din Pará, considerată de mulți ca fiind cea mai frumoasă plajă din țară. Cea mai faimoasă cascadă a Braziliei este Iguazu, care îți va tăia răsuflarea cu șuvoaiele sale spumoase iar cel mai celebru curs de apă este bineînțeles, Amazonul.

Fluviul misterios te așteaptă cu vegetația sa incredibilă formată din mii de specii, cu păduri virgine inundate și kilometri întregi de nuferi plutitori, dar și cu fauna sa unică, printre care păsările exotice, periculosul caiman dar și simpaticul delfin roz. Tot în pădurea amazoniană poți găsi și uimitorii arbori giganți Samauma, cu vârste estimate la aproape un mileniu. Caută un tur organizat și sigur vei rămâne cu amintiri de neuitat.

 

Cel mai mare oraș din Brazilia este modernul São Paolo. Supranumit "jungla de beton" datorită numărului mare de blocuri, São Paolo are, în contrapondere, o latură culturală extrem de bine dezvoltată, multe parcuri și oferă o experiență gastronomică vastă.

 

Dacă dorești un oraș cu adevărat animat, Rio de Janeiro este maximul pe care-l poți obține pe această planetă. Aici vei avea parte de toate distracțiile posibile, mai ales dacă îți planifici vizita în perioada vestitului carnaval. Dacă însă ești în căutarea unui oraș romantic și liniștit, Olinda te așteaptă tăcută pe coasta Atlanticului, cu bisericile sale coloniale, casele colorate, muzeele și micile magazine de artizanat.

 

Din punct de vedere culinar trebuie să încerci: Feijão Tropeiro - un fel de omletă cu fasole, Pão de Queijo - gogoși cu brânză, Feijoada - mâncare de fasole cu diferite feluri de cârnați dar și Brigadeiro - o prajitură de ciocolată, Pavé - un fel de doboș mai bogat sau Quindim - o prăjitură făcută din ou, zahăr și nucă de cocos.

 

Cum se poate ajunge acolo?

Brazilia are peste 4000 de aeroporturi din care 718 cu piste asfaltate. Cele mai utilizate sunt cele din São Paulo, Rio de Janeiro și Brasília. Pentru cei care doresc să viziteze mai multe locuri în aceeași călătorie, bineînțeles că există posibilitatea de închiriere a unei mașini.

 

Ce ar mai trebui să știi

Capitala Braziliei este Brasília. Moneda națională este Realul. Fiind cea mai mare țară din America de Sud (și a cincea din intraga lume), Brazilia acoperă 3 fusuri orare. Climatul este tropical.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.