Hartă

Bilete avion Bruxelles

Știi de ce europarlamentarii se duc cu plăcere la muncă? Vrei să vezi cu ochii tăi cum își pot petrece timpul liber după ce hotărăsc destinul Europei? Să facem o vizită la Bruxelles! Oraș cu istorie bogată, Bruxelles este astăzi una dintre cele mai cosmopolite capitale europene care prezintă un amestec extrem de interesant de vechi și nou.

De făcut

Cel mai vizitat punct din Bruxelles este Grand-Place, piață medievală străjuită de o multitudine de clădiri din secolul XVII. Tot pentru arhitectură, ar fi de vizitat Primăria orașului (Hotel de Ville), Catedrala St-Michel et Ste-Gudule și Biserica Notre Dame du Sablon.

Iubitorii de muzee au o gamă largă din care trebuie să aleagă: Margritte Museum, Musées royaux d'Art et d'Histoire sau muzeele moderne Musée royal de l'Armée et d'Histoire Militaire și Muséum des Sciences Naturelles.

Atracția modernă numărul unu din Bruxelles este Atomium – o structură de 102 metri înălțime, formată din sfere și tuburi de legătură prin care se poate circula, o reprezentare la scară mărită a unui cristal de fier. Lângă Atomium se află și Mini Europa, un mini parc ce reunește machete ale clădirilor din întreaga Europă.

Pentru romantici, recomandăm parcul natural Bois de la Cambre sau o vizită la Oostende (1ora și 15min cu trenul) unde puteți degusta o supă fierbinte de melci, în timp ce stați zgribuliți împreună, privind valurile oceanului. De asemenea, o plimbare cu vaporașul pe canalele din Bruge (la o oră de Bruxelles, cu trenul), te va ridica cu siguranță în ochii partenerei.

Pentru ceilalți, există sutele de sortimente de bere belgiană dulce și tare, un motiv în sine de a vizita Belgia.

Cum se poate ajunge acolo?

Cel mai simplu este cu avionul, Bruxelles-ul fiind deservit de 2 aeroporturi, dintre care cel mai mare este Zavantem iar pentru cursele low cost este folosit în special South Charleroi. De la Zavantem în gara centrală a orașului se poate ajunge în aproximativ 17 minute, existând 4 trenuri pe oră. Există bineînțeles și alte variante de transport aferente unui aeroport internațional: autobuz, taxi sau închirieri auto.

Când e cel mai bine să-l vizitezi?

Bruxelles beneficiază de un climat temperat oceanic și se bucură de toate cele patru anotimpuri. Dacă nu-ți place aglomerația probabil că martie-mai, respectiv septembrie-octombrie sunt cele mai bune perioade de vizită, în extra sezon. Vremea este încă blândă, prețurile mai mici și înghesuiala la punctele de atracție, mai mică.

Ce ar mai trebui să știi

Cea mai eficientă metodă de a călători în Bruxelles este transportul public. Cu cardul de călătorii "Bruxelles card" se poate călători nelimitat cu transportul public și vei avea acces gratuit (sau cu preț redus) și la multe dintre atracțiile orașului.

Îți recomandăm închirierea unei biciclete de la una dintre multele stații de închiriere din oraș. Orașul este prevăzut cu piste de biciclete și indicatoare iar tariful este modic.

Accesul la internet se poate face gratuit în anumite locuri și hoteluri din Bruxelles dar, din păcate, în cele mai multe cazuri este destul de lent, chiar și când este contra cost.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Bruxelles

Întrebări frecvente

Există 2 aeroporturi în Bruxelles: Bruxelles Internaţional și Bruxelles S. Charleroi.
Gulf Air, Transavia France, Oman Air, Air Belgium, transavia, Nouvelair, Laudamotion și germanwings au zboruri directe către Bruxelles.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Bruxelles este mai.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.