Hartă

Bilete avion Bratislava

Bratislava! Oraş care surprinde şi farmecă!

Una dintre cele mai tinere capitale din lume, dar cu o istorie demnă de cunoscut, Bratislava îşi face simţită prezenţa pe malurile Dunării, fiind una dintre cele patru capitale prin care trece acest fluviu.

Bratislava este uşor de parcurs, nu este un oraş foarte mare, iar majoritatea obiectivelor turistice se află în partea veche a oraşului, deci dacă aveţi doar câteva zile la dispoziţie, veţi reuşi cu siguranţă să parcurgeţi principale obiective fără prea mult efort.

În centrul istoric nu veţi întâlni maşini, doar pietoni printre care majoritatea turişti fascinaţi de clădirile istorice şi străduţele pe care cândva se plimbau regi şi regine.

Cel mai vizitat obiectiv turistic din Bratislava este cu siguranţă Castelul Bratislava. Se poate distinge uşor deoarece este situat pe un deal, iar în impresionanta sa structură se găsesc şi câteva săli destinate diverselor expoziţii. Tot la capitolul palate, aveţi la dispoziţie reşedinţa oficială a primarului şi Castelul Devin, dar şi multe altele care sunt construite în stilul baroc. În centrul istoric puteţi vizita clădirea Primăriei sau Muzeul Oraşului, o mulţime de catedrale, biserici şi numeroase muzee.

O biserică care se evidenţiază în peisajul capitalei este Sf. Elisabeta sau, cum mai este cunoscută datorită culorii sale, Biserica Albastră. Stilul în care aceasta este construită şi armonia cu care se îmbină toate elementele prezente aici, fac din această biserică un obiectiv turistic foarte vizitat şi care impresionează pe oricine ajunge în preajma ei.

În locul în care cândva se afla o biserică romană se înalţă acum catedrala Sf Martin, cea mai veche din Bratislava, simbol al oraşului şi cândva, locaş de cult folosit pentru încoronările regale. Dacă doriţi să vizitaţi muzeele din Bratislava, varinatele sunt numeroase. De la Muzeul de Istorie Naturală, de Arheologie, Etnografie, Muzică şi până la Muzeul Păpuşilor şi Jucăriilor, Muzeul Oraşului sau Muzeul Bojnice, toate au porţile deschise între anumite intervale orare pentru a primi turiştii care apreciază şi admiră expoziţiile specifice fiecăruia.

Din Turnul Primăriei sau Turnul Podului Nou se poate observa întregul oraş, iar la ceas de seară puteţi să vă plimbaţi pe malurile Dunării sau prin centrul vechi pentru a rămâne cu amintiri cu adevărat deosebite despre Bratislava. Restaurantele sunt variate, majoritatea dintre ele punând la dispoziţie mâncăruri specifice slovace, în care se regăsesc elementele bucătăriei austriece şi ungureşti. În apropiere de Bratislava sunt o mulţime de podgorii, poate vă surâde să participaţi la o degustare de vinuri.

Dacă doriţi să ieşiţi într-o seară la unul dintre cluburile din oraş trebuie să ştiţi că acestea se găsesc atât în partea nouă a oraşului, cât şi în cea veche. Nu rataţi să gustaţi berea de aici, este recunoscută ca fiind printre cele mai bune. Pe aeroportul din Bratislava aterizează avioane din întreaga lume, cu siguranţă veţi găsi oferte interesante şi accesibile de zbor de la diverse companii aeriene, iar distanţa de la aeroport în oraş este destul de mică.

Bratislava vă va surprinde prin frumuseţea sa şi este un oraş pe care nu îl veţi uita uşor.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Bratislava

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.