Hartă

Bilete avion Republica Populară Chineză

Ai în jurul tău mii de produse fabricate în țara lor dar și mai multe care doar pretind că nu-s făcute acolo. Hai să vedem de unde vin.

 

China este prima țară din lume din punct de vedere al populației, a treia din punct de vedere al suprafeței dar și locul unde a înflorit una dintre cele mai vechi civilizații de pe glob. Ca atare, nu-i de mirare că are multe de oferit din punct de vedere turistic dar și că este greu să acoperim tot ce poate oferi ea, într-un spațiu atât de restrâns.

 

De făcut

Orașul Interzis, palatul muzeu al Chinei, este situat în centrul Beijingului și a fost locul unde au trăit mulți dintre împărații faimoși ai Chinei în timpul dinastiilor imperiale Ming și Quing. În 1987, Orașul Interzis a fost inclus de UNESCO pe lista patrimoniului universal, ca recunoaștere a importanței sale deosebite în întreaga lume.

 

Mare Zid Chinezesc, singura construcție de pe planetă care este vizibilă de pe lună, cu o lungime de aproape 9000 de kilometri, este în mod cert în topul atracțiilor turistice care vă vor impresiona prin măreție. Există tururi organizate pe anumite segmente din acest zid dar există și segmente mai puțin vizitate, deci mai puțin aglomerate.

 

Un alt sit inclus pe lista Unesco este localitatea Xi'An din provincia Shanxi unde a fost descoperită printr-un foraj întâmplător, o întreagă armată de soldați din teracotă care străjuiesc intrarea mormântului împăratului Qin Shi Huang. Soldații sunt prezenți cu miile, în mărime naturală și sunt executați la un nivel de detaliu specific poporului chinez. Site-ul arheologic nu este încă explorat complet și în fiecare zi noi soldați, cai și care de luptă sunt aduși la lumină și restaurați.

 

Iubitorii artelor marțiale pot face o vizită inițiatică la Templul Shaolin, în provincia Henan. Aici vei putea vedea călugării antrenându-se și vei putea încerca diverse tehnici și arme. Templul este cunoscut nu numai pentru Kung Fu dar și pentru faptul că aici s-a născut filozofia Zen Budistă. Poți încerca o ascensiune pe dealul de lângă templu, în vârful căruia, legenda spune că Bodhidharma a meditat în continuu timp de nouă ani.

 

Iubitorii de natură pot admira imensele flori de lotus în grădinile Suzhou (provincia Jiangsu), culturile terasate de orez din Long Sheng(regiunea autonomă Guangxi Zhuang), pot încerca o excursie prin pădurile de bambus de la Moganshan (provincia Zhejiang) sau un sejur în Valea Jiuzhaigou, cunoscută pentru lacurile sale cu apa cristalină și numeroasele cascade.

 

Nicio vizită în China nu este completă fără mâncarurile care au cucerit lumea. Surpriza va fi că, le vei găsi mult mai simple și mai naturale decât ce există în restaurantele chinezești de la noi.

 

Cum se poate ajunge acolo?

Datorită distanțelor mari între punctele de interes, este recomandat să zburați cu avionul chiar și pe destinațiile interne. China este deservită de aproape două sute de aeroporturi (și sunt în construcție încă aproape o sută!) iar prețurile pentru zborurile interne sunt rezonabile.

 

Ce ar mai trebui să știi

Moneda națională a chinei este Yuanul.

În funcție de zona Chinei pe care o vizitați și de momentul din an ales, puteți avea supriza că soarele răsare la ora 10 dimineața. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că, din rațiuni economice, toate cele 5 fusuri orare pe care se întinde geografic țara, au fost reunite artificial într-unul singur. 

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.