Hartă

Bilete de avion Copenhaga

Capitala daneză Copenhaga emană optimism, stil și eleganță. Fiind denumit și "Paradisul Nordului", acest oraș regal oferă atracții pe gustul oricărui turist. Numele Copenhaga înseamnă "port al comercianților" și amintește de rolul important jucat de oraș în istoria comercială. Așadar, nu trebuie ratat portul Nyhavn și numeroasele canale care brăzdează orașul. O altă emblemă a capitalei este statuia Mica Sirenă, un omagiu adus scriitorului Hans Christian Andersen.

Copenhaga e un oraș care îmbină perfect încărcătura istorică cu evoluția modernă într-o ambianță ecologică. De aceea, Copenhaga este astăzi capitala verde a Europei și este ideal de vizitat cu bicicleta. Pot fi observate clădiri remarcabile cum ar fi Biblioteca Regală sau Turnul Rotund, cel mai vechi observator astronomic funcțional din Europa.

Pentru că monarhia în Danemarca este cea mai veche din lume, iubitorii de istorie și arhitectură pot admira fabuloasele castele și palate daneze: Castelul Rosenborg, construit în stil renascentist, astăzi muzeu de istorie, sau Palatul Christiansborg. Palatul Amalienborg, actuala reședință a familiei regale, este format din patru clădiri identice în stil rococo. În fiecare zi, sute de turiști urmăresc schimbarea gărzii în fața palatului.

Copenhaga abundă în muzee și galerii de artă: Muzeul Național din Copenhaga deține artefacte impresionante din epoca vikingilor, Centrul Danez de Design oferă o incursiune spectaculoasă în evoluția designului danez. Pentru iubitorii de artă modernă, Muzeul de Artă Contemporană Louisiana este locul ideal pentru a admira mii de lucrări. Experimentarium este un centru interesant, dedicat în special tinerilor, care îmbină expoziții cu diferite activități practice pentru a promova în mod optim tehnologia și științele naturii.

Copenhaga fascinează prin multitudinea de opțiuni pe care le oferă tuturor categoriilor de vârstă. Planeta Albastră, cel mai mare acvariu din Europa de Nord are un design modern și unic în lume și găzduiește peste 20000 de pești și animale acvatice. Tivoli, "grădina plăcerilor", adună milioane de amatori de toate vârstele pentru că este mai mult decât un parc de distracții, este un loc unde se desfășoară nenumărate evenimente muzicale și culturale, chiar în inima orașului.

O atracție neconvențională o reprezintă Christiania, o zonă controversată a metropolei, datorită stilului libertin și tolerant al localnicilor. Pentru că locul a luat naștere în era hippie, aspectul arhitectonic este aparte față de restul orașului, mulți dintre localnici construindu-și singuri casele.Zona e împânzită de grafittiuri colorate, galerii de artă, restaurante și localuri care organizează evenimente muzicale.

Împătimiții de cumpărături nu au cum să rateze Stroget, una din cele mai lungi zone exclusiv pietonale din Europa, plină de magazine de la cele mai convenabile, până la cele mai exclusiviste branduri internaționale.

Mâncarea tradițională și cea internațională se găsește la tot pasul, la nenumăratele restaurante și bufete. Dintre mâncărurile tradiționale, sandwichurile Smorrebrod sunt considerate o specialitate la nivel național.

Nu vă rămâne decât să vă rezervați biletul către Copenhaga pentru o vacanță de neuitat într-un oraș regal modern, curat și optimist.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Copenhaga

Întrebări frecvente

Există 2 aeroporturi în Copenhaga: Copenhaga și Copenhaga Roskilde.
Gulf Air, Oman Air, transavia, AIS Airlines, Novair, Nouvelair, Norwegian și GOL Linhas Aéreas au zboruri directe către Copenhaga.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Copenhaga este martie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.