Hartă

Bilete avion Cape Town

Cu siguranţă printre cele mai frumoase locuri de vizitat din lume se numără şi Cape Town. Această minunăţie de oraş este cel de-al doilea ca mărime din Africa de Sud şi este capitala legislativă a ţării.

Primul lucru pe care o să-l observaţi probabil în Cape Town este Muntele Table - Muntele Masă, o stâncă de peste 1000 metri înălţime şi lungă de aproximativ 3 kilometri, care are partea superioară plată, de aici şi denumirea sa. O mulţime de specii endemice se găsesc aici, specii atât de preţuite de biologi şi admirate de vizitatori. Se poate ajunge acolo pe jos, urcând pe cărările bătucite de atâţia turişti sau cu telecabina. De sus se poate admira întregul oraş, linia coastei, plajele, dar şi insula Robben, cunoscută datorită faptului ca Nelson Mandela şi-a petrecut 18 ani în închisoarea de acolo. Pe insulă se poate ajunge dacă optaţi pentru un tur al acesteia, prin agenţii de turism, însă fiind o destinaţie foarte vizitată, trebuie să faceţi rezervări din timp.

Lunile de vară sunt aici din decembrie până în februarie, deci dacă doriţi să vă petreceţi sărbătorile de iarnă la plajă, Cape Town vă aşteaptă. Plajele care mai de care atrag turiştii pe categorii. Sunt plaje pentru cei care practică sporturi acvatice, pentru înot, pentru familii cu copii, pentru plimbări lungi şi relaxante, dar şi plaje unde în anumite perioade ale anului puteţi observa balene sau pinguini.

Cele mai căutate restaurante din Cape Town se află în zona portului Victoria. Tot aici distracţia şi viaţa de noapte sunt intens experimentate. Muzeul Maritim este şi el pe lista atracţiilor turistice, precum şi acvariul cu rechini.

Grădina Botanică Kirstenbosch oferă pe lângă linişte o bogată floră ce poate fi admirată, fie că sunteţi doar în trecere, fie că decideţi să faceţi un picnic printre aceste minunăţii ale naturii. Dacă nimeriţi într-o zi de vară, duminica, aveţi toate şansele să prindeţi şi un concert la apusul soarelui.

De bifat sunt podgoriile din apropierea oraşului, cramele unde puteţi degusta vinuri de calitate, restaurantele cu mâncare tradiţională africană şi asiatică, Castelul Bunei Speranţe - cea mai veche clădire colonială din Africa de Sud - Muzeul Boo-Kaap, un tur al clădirii Parlamentului Sud African sau Muzeul Evreiesc.

Cea mai simplă şi eficientă metodă de a vizita oraşul este prin intermediul tururilor puse la dispoziţie de agenţii.

Dacă vreţi totuşi să vizitaţi oraşul pe cont propriu, puteţi să închiriaţi o maşină. Astfel vă veţi putea face programul în funcţie de dispoziţia de moment. Dacă aţi cumpărat cadouri sau obiecte pentru dumneavoastră pe care le scoateţi din ţară, aveţi posibilitatea de a vă recupera valoarea TVA-ului, însă doar dacă bunurile au fost achiziţionate din magazinele înscrise în programul de returnare TVA turiştilor străini.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Cape Town

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.