Hartă

Bilete de avion Creta

Cea mai mare insulă a Greciei, Creta este locul de naștere al culturii mediteraneene. Insula îmbină armonios plajele exotice cu satele tradiționale și siturile arheologice vechi de mii de ani.

Economia Cretei se bazează pe agricultură și turism, de aceea este o destinație ideală pentru vacanțele de vară. Multe dintre atracțiile insulei sunt în strânsă legătură cu istoria și mitologia grecească. Astfel, unul din principalele obiective ce merită menționate este Cnossos, un sit arheologic în apropierea capitalei Heraklion, unde se află ruinele celebrului palat minoic. Piesele originale pot fi admirate la Muzeul Arheologic din Heraklion. Umbrite de reputația Cnossosului, dar la fel de interesante sunt Palatul Phaistos, al doilea ca importanță din Creta, sau Palatul Malia.

Capitala insulei, Heraklion, abundă în muzee care se pot lăuda cu unele din cele mai renumite obiecte antice din lume: Muzeul de Arheologie sau Muzeul de Istorie Naturală sunt doar câteva dintre ele. În același timp, în oraș se simte amprenta lăsată de venețieni, astfel, Fortul Venețian sau Arsenalul sunt câteva dintre atracții. Orașul este mărginit la nord de plaje cu nisip auriu și apă turcoaz, oferind priveliști de neuitat.

Chania, capitala culturală a insulei Creta, este deosebită datorită labirintului de alei și clădiri care formează Centrul Vechi. Aici pot fi vizitate Muzeul Naval, farul venețian și fortărețele Kastelli și Firka.

Unul dintre cele mai importante porturi din Creta este portul Agios Nikolaos, așezat în Golful Mirabello. Lacul Voulismeni este principala atracție a orașului, învăluit într-un aer mitic, deoarece se presupune că în acest lac se îmbăia zeița Athena.

Dacă vă lăsați duși de valul mitologiei grecești, nu trebuie să ratați Peștera lui Zeus despre care se spune că este locul de naștere al lui Zeus.

Localitatea Vai, situată în estul insulei este renumită pentru pădurea de palmieri, singura pădure de acest gen din Europa. Aparține Mănăstirii Toplou și este vizitată de mii de turiști în fiecare an.

Pe cât de multe are de oferit Creta pe timpul zilei, pe atât de multe atracții are și pe timp de noapte. Una dintre destinațiile dedicate tinerilor este Hersonissos, considerată a fi cea mai dezvoltată stațiune a insulei, unde petrecerile pe plajă sunt nelipsite, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Malia, un alt loc înclinat către distracție, freamată de energie și de discoteci în aer liber.

Oriunde te-ai afla pe insulă ești copleșit de priveliști uimitoare, apă cristalină, amestec de antic și modern și mâncare excelentă. Astfel, Creta este o destinație de top pentru o vacanță de neuitat!

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Creta

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.