Hartă

Bilete avion Catania Fontanarossa

Fie că vă gândiţi la un city break sau chiar la o vacanţă mai lungă, Catania este o destinaţie de luat în considerare, nu doar pentru că zborul durează destul de puţin, ci şi pentru că aveţi de unde alege în ceea ce priveşte ofertele la biletele de avion. În continuare câteva lucruri de ştiut despre acest oraş pentru a vă contura o idee de ansamblu. Catania este cel de-al doilea oraş din Sicilia ca mărime. Este un oraş port, cu deschidere la Marea Ionică, un oraş vechi, cu case mari, impunătoare şi frumoase.

Vulcanul Etna

Oraşul Catania se află în apropierea Vulcanului Etna, unul dintre cei mai mari şi activi vulcani de pe planetă. Acest vulcan, care se bucură de o mare popularitate şi atrage o mulţime de turişti din toate colţurile lumii, şi-a pus amprenta în trecut asupra oraşului Catania. De mai multe ori erupţiile vulcanului au distrus oraşul, dar acest lucru nu l-a împiedicat să se ridice din propria cenuşă. Un lucru interesant este că oamenii de acolo au învăţat să convieţuiască cu Etna, ba mai mult, folosesc lava pe post de material de construcţie. Se pot achiziţiona excursii de o zi pentru a vedea vulcanul de aproape.

De vizitat în Catania

Oraşul se poate vizita uşor, centrul vechi nu este foarte mare.

Piaţa Catedralei sau Piazza del Duomo este piaţa principală din oraş. În mijlocul ei se află Fântâna Elefantului cu simbolul oraşului, statuia unui elefant, cunoscută sub numele de „U Liotru”. Tot în Piaţa Catedralei, puteţi găsi creaţia lui Tito Angelini din 1876, Fântâna lui Amenano. Este un loc de popas mai ales în zilele caniculare de vară. Catedrala Sfânta Agata sau Cattedrale di Sant'Agata este pricipalul locaş de cult catolic din Catania. Se află în piaţa principală. Catedrala a avut şi ea de suferit din cauza erupţiilor vulcanice şi cutremurelor, fiind reconstruită de mai multe ori. Este o clădire fascinantă care merită vizitată.

Cel mai faimos parc din Catania este Parcul Bellini. Puteţi savura la una dintre terasele de pe centru desertul tradiţional cannolo sau puteţi să vă răcoriţi cu un gelato din Piaţa Teatro Massimo. Tot în această piaţă, au loc seara spectacole de operă.

Un alt obiectiv turistic important de vizitat în Catania este Castelul Ursino. Construit în anul 1250, castelul a avut un rol militar important. Astăzi castelul adăposteşte Muzeul Oraşului.

Dacă aveţi timp puteţi să faceţi o scurtă vizită şi Teatrului Roman, care datează din perioada romană şi care se poate vizita şi în interior.

În ceea ce priveşte mâncarea, nu trebuie să vă faceţi griji. Bucătăria siciliană este printre cele mai aromate şi cu siguranţă aveţi de unde alege în materie de restaurante şi mâncare.

Catania este un oraş unic şi cunoscut datorită vulcanului Etna, care câteodată îşi face simţită prezenţa mai mult decât este necesar, însă acest lucru nu trebuie să vă sperie, ci să vă provoace la vizitarea acestui loc.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Catania Fontanarossa

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.