Hartă

Bilete avion New Delhi

Delhi este un oraş extraordinar de vizitat, cu o istorie impresionantă, cu numeroase monumente care aşteaptă să fie vizitate şi care stabileşte o punte între două lumi diferite. Cea mai bună perioadă pentru vizitat Delhi este din luna martie până în octombrie, când temperatura este excelentă şi puteţi profita de timpul petrecut în India. Aeroportul se află în partea nouă a oraşului, în New Delhi. Există conexiuni de zboruri din toate aeroporturile mari din lume.

În partea veche a oraşului puteţi vizita moschei incredibile şi vă puteţi plimba pe străduţele înguste, descrise ca nişte labirinturi. În momentul în care treceţi de zidurile oraşului vechi descoperiţi partea nouă a oraşului, şi anume New Delhi, care în anul 1947 a fost oficial declarat capitala Indiei. Arhitectura din această zonă este total diferită de partea veche a oraşului, cu clădiri imense, hoteluri luxoase, bulevarde largi şi multe zone cu verdeaţă.

Aveţi la dispoziţie diferite tururi pentru a vizita oraşul, indiferent de domeniul de interes pe care îl aveţi. Există tururi pentru iubitorii de istorie, pentru cei pasionaţi de gastronomie, pentru cei care vor să afle lucruri interesante despre cultura Indiei; durata acestora poate varia de la 3 la 7 ore. Este un mod excelent de a descoperi India şi de a acumula cât mai multe informaţii despre Delhi, având în permanenţă pe cineva de la care puteţi obţine răspunsurile la întrebările dumneavoastră.

Având în vedere că oraşul este vizitat de milioane de turişti anual şi este al doilea mare oraş din lume ca număr de locuitori, nu trebuie să vă faceţi probleme legate de petrecerea timpului. Aveţi monumente importante de vizitat precum Fortul Roşu, Jama Masjid, Chandni Chowk, Mormântul lui Humayun, Grădinile Lodi, Qutab Minar, Muzeul Gandhi Smriti, Poarta Indiei, Templul Bahai. Restaurantele le găsiţi la tot pasul şi puteţi încerca preparate indiene care sunt recunoscute în toată lumea, în special în restaurantele cu specific tradiţional. Aromele şi gustul incredibil al mâncării indiene o să vă urmărească o perioadă, iar o recomandare este să profitaţi de mâncarea pe care o puteţi gusta doar aici. Delhi nu duce lipsă nici de viaţa de noapte, oraşul fiind împânzit de cluburi şi discoteci renumite, unde lumea se distrează până la orele târzii ale nopţii.

Dacă temperatura vă copleşeşte, puteţi să faceţi o plimbare în Grădina celor cinci simţuri, unde vă puteţi răcori lângă una dintre numeroasele fântâni arteziene, puteţi cunoaşte localnici, să admiraţi decorul, iar simţul olfactiv se va delecta cu parfumul plantelor prezente în această grădină.

Important de ştiut

Viză- românii au nevoie de viză pentru a călători pe teritoriul Indiei

Monedă-rupie indiană

Se recomandă încheierea unei asigurări de călătorie, medicale şi de viaţă şi de asemenea, efectuarea vaccinurilor împotriva febrei tifoide.

Fiecare ţară are specificitatea ei, iar India nu face excepţie. O vizită în Delhi este de neînlocuit pentru o idee despre viaţa de zi cu zi a oamenilor de aici, o plimbare pe axa cronologică a istoriei încărcate şi de ce nu, diferenţele între lumi şi mentalităţi.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de New Delhi

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.