Hartă

Bilete de avion Danemarca

Danemarca este cel mai mic și vechi stat din Europa de Nord. Deține obiective importante înscrise în patrimoniul Unesco, printre care se numără Castelul Kronborg, vestigiile istorice de la Jelling sau Fiordul Ilulissat.

Capitala țării, Copenhaga, fascinează prin multitudinea de opțiuni pe care le oferă tuturor categoriilor de vârstă. Este capitala verde a Europei, ideal de vizitat pe bicicletă. Este un oraș regal unde pot fi admirate fabuloase castele și palate. Palatul Amalienborg, reședința familiei regale, sau Castelul Rosenborg sunt doar câteva dintre ele. Totuși, simbolul capitalei daneze este Mica Sirenă, care atrage nenumărați vizitatori. O atracție neconvențională este Christiania, o zonă controversată a metropolei Copenhaga, datorită stilului de viață libertin al locuitorilor.

Monarhia daneză, una dintre cele mai vechi din lume, este reprezentată de grandioasele edificii din țară. Palatul Frederiksborg, Castelul Ribe sau Castelul Valdemar sunt doar câteva dintre ele.

Unul din cele mai vizitate locuri din Danemarca după capitala Copenhaga este parcul de distracții Legoland din orașul Billund. Pe lângă numeroasele exponate construite din lego, acest parc de distracții reprezintă o atracție pentru toate vârstele, deoarece promovează creativitatea și dezvoltarea relațiilor părinte-copil.

Aarhus este al doilea oraș ca mărime din Danemarca și principalul port al țării. Aici se află Orașul Vechi, un muzeu în aer liber ce găzduiește clădiri vechi din toată Danemarca. Fiind și centru universitar, orașul este împânzit de baruri, restaurante și cafenele care satisfac toate gusturile.

Skagen, cel mai nordic oraș al Europei continentale, fascinează prin dunele de nisip și apele limpezi.

Helsingor, cel mai apropiat oraș de Suedia, este un oraș istoric bine conservat, cu străzi pietruite. Este locul ideal pentru înot, ciclism sau drumeții. Tot aici se află Castelul Kronborg, un edificiu în stil renascentist, cunoscut datorită piesei lui Shakespeare, "Hamlet”.

Odense, situat în nordul insulei Funen, este unul din cele mai frumoase orașe din Danemarca și locul de naștere al scriitorului Hans Christian Andersen. Periodic se organizează tururi ale orașului, unde pot fi văzute Catedrala Saint Canute, construită din cărămidă în stil baroc, sau Palatul Odense. Tot pe insula Funen se găsește Palatul Egeskov, un monumet renascentist splendid, în incinta căruia se află un labirint imens din bambuși.

Roskilde, un important port danez, are ca atracție principală Catedrala situată în cel mai înalt punct al orașului.

Deși nu se află în topul destinațiilor turistice din Europa, Danemarca este o țară foarte dezvoltată care poate surprinde prin respectul pentru mediul înconjurător și menținerea tradiției într-un cadru modern. Nu vă rămâne decât să vă rezervați biletul de avion și să vă plănuiți vacanța într-una din cele mai frumoase țări din Europa.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.