Hartă

Bilete avion Republica Dominicană

Când spui că îți dorești o vacanță la mare, te gândești cu siguranță la niște insule exotice. Când spui insule exotice, probabil spui Caraibe. Iar pentru locul perfect de vacanță în Caraibe, trebuie să mergi în Republica Dominicană!

De făcut

Cea mai vizitată destinație din Caraibe, pare să fie în ultima perioadă Republica Dominicană. Pe lângă plajele nesfârșite și apa caldă și albastră a Mării Caraibelor sau a Oceanului Atlantic, Republica Dominicană oferă și câteva atracții istorice.

Poți începe vacanța vizitând capitala țării, Santo Domingo. Mergi în Zona Colonial, partea cea mai frumoasă a orașului declarată sit UNESCO. Poți vizita aici Catedrala Santa Maria la Menor și Alcazar de Colon (prima catedrală și respectiv primul castel al Americii) sau Muzeul Alcazar cu o colecție impresionantă de obiecte din perioada colonială.

Apoi, poți pleca spre plajă. Cea mai cunoscută destinație de plajă din Marea Caraibelor este Punta Cana. Poți găsi aici plaje sălbatice cu nisip alb și fin, dacă preferi liniștea, sau poți merge pe una din plajele unde se aude muzică tot timpul și se dansează merengue.

Dacă după dans și sporturi de apă ți se face foame, încearcă produsele locale, cum ar fi casabe – o pâine făcută din yuca, sau guanimos – un fel de mâncare de porumb cu origini aztece. Republica Dominicană este o destinație premium și pentru iubitorii de golf, aceștia găsind aici numeroase terenuri special amenajate pentru ei.

Cum se poate ajunge acolo?

Pe lângă vasele de croazieră, singura modalitate de a ajunge în Republica Dominicană este avionul. Țara este deservită de nu mai puțin de 6 aeroporturi internaționale (și numeroase domestice și locale). Alege unul, în funcție de destinația pe care urmează să o vizitezi.

Aeroportul din Punta Cana este cel mai aglomerat datorită proximității față de cele mai renumite plaje. Dacă vrei sa ajungi în capitală însă, folosește Aeroportul Las Americas din Santo Domingo.

Ce ar mai trebui să știi

Moneda oficială a țării este Pesoul dominican.

Pentru a îți petrece vacanța în Republica Dominicană nu ai nevoie de viză, însă trebuie să obții în prealabil de la consulat sau de pe aeroport, un card turistic pentru care se plătește o taxă. Dacă zborul tău către Republica Dominicană face escală în Statele Unite, vei avea nevoie de viză de tranzit pentru și pentru această țară.

Republica Dominicană beneficiază de o rețea extinsă de autostrăzi așa că poți închiria o mașină dacă vrei să vizitezi diferite locații. Dacă vizitezi capitala probabil este mai eficient să folosești transportul în comun, în special metroul.

Când să o vizitez?

Cu un climat tropical și o temperatură medie de 25 de grade Celsius, Republica Dominicană poate fi vizitată pe tot parcursul anului. Dacă poți, evită însă sezonul uraganelor. Acestea apar cel mai frecvent în perioada august – octombrie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.