Hartă

Bilete de avion Bali

Bali este o locație care poate fi descrisă doar prin superlative. Este cea mai cunoscută insulă a Indoneziei și una dintre cele mai populare destinații exotice din lume. Peisajul incredibil îți taie răsuflarea, iar ospitalitatea localnicilor face parte din farmecul acestui loc paradisiac.

Este o insulă unde spiritualitatea și bucuria de a trăi merg mână în mână. Cunoscută și sub denumirea de Insula Zeilor, Bali găzduiește o multitudine de temple hinduse. Templele au o arhitectură deosebită, unică, iar semnificația și misticismul lor au avut o influență puternică asupra localnicilor de-a lungul timpului. Acest lucru poate fi observat și din așezarea strategică a unora dintre ele, pe coaste sau pe munți, simbolizând scutul împotriva spiritelor rele.

Cel mai cunoscut templu de pe insulă este templul Besakih, așezat la poalele vulcanului Agung. Acest templu are o valoare spirituală semnificativă deoarece în trecut, când vulcanul a erupt provocând pagube uriașe, templul a scăpat fără a fi afectat. Localnicii au văzut în această întâmplare un act divin, de aceea templul a devenit atât de cunoscut și apreciat. Un alt templu interesant este Luhur Uluwatu, foarte căutat de turiști pentru că împrejurimile lui sunt populate de maimuțe prietenoase.

Bali este cunoscută pentru plajele sale superbe. Unele sunt influențate de activitatea vulcanică și au nisipuri negre, altele au nisipul alb. Acestea sunt completate de măreția Oceanului Indian. Iubitorii sporturilor de apă sunt cei mai avantajați deoarece acesta este locul ideal pentru surferii din toată lumea, atât începători, cât și avansați. De asemenea, este un loc perfect pentru scufundări pentru că apele care înconjoară insula adăpostesc mii de specii de pești tropicali viu colorați.

Culorile vii predomină insula, atât prin frumusețile naturale cât și prin ritualurile mistice ale localnicilor. Bali oferă multe spectacole unice, cu muzică și dansuri tradiționale. O astfel de experiență este de neratat deoarece aceste ritualuri sunt unice și astfel vă puteți apropia de cultura și tradițiile hinduse. Arta în Bali se manifestă prin sculpturi și picturi, majoritatea având conotații religioase.

Pentru distracții, Kuta este stațiunea ideală pentru că plajele sale petrec toată noaptea. Pentru relaxare și peisaje inedite, vizitați Tampaksiring. Este un loc împânzit de izvoare naturale și terase de orez, așezate într-o armonie perfectă cu decorul idilic. Vulcanul Batur este un alt loc spectaculor pentru că oferă ocazia admirării răsăritului sau apusului. Datorită peisajului fabulos, tot mai mulți oameni țin să-și organizeze nunțile în acest loc magic. Fiind o destinație tropicală, Bali oferă o gamă variată de fructe exotice, durianul fiind cel mai cunoscut și cel mai apreciat.

De menționat este faptul că pe insulă nu există mijloace de transport în comun, de aceea este ideală închirierea unei mașini sau a unui scuter, acesta din urmă fiind mijlocul de transport preferat de localnici.

Sunt prea modeste cuvintele pentru a descrie frumusețile acestei insule, așa că nu vă rămâne decât să vă rezervați biletele de avion și să vă plănuiți o vacanță de neuitat într-una din cele mai frumoase locuri de pe pământ.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Bali (Denpasar)

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.