Hartă

Bilete avion Algeria

Dacă aveţi posibilitatea de a ajunge în Africa, nu rataţi o vizită în Algeria. Este cea mai mare ţară din Africa de Nord, deci nu are cum să treacă neobservată la o privire aruncată pe hartă.

Capitala Alger se află pe malul Mării Mediterane, profitând de toate avantajele pe care această locaţie le oferă. Este un oraş – port cu peste 3 milioane de locuitori.

Are numeroase atracţii turistice pentru toate gusturile, de la croazierele pe mare care au acest oraş punct de plecare, la zone întregi dedicate magazinelor pentru cumpărături, excursii şi tururi prin oraş sau prin împrejurimile acestuia, dar şi ruine, moschei, catedrale, muzee sau palate.

Toate acestea au fost martori istoriei acestei ţări şi dacă ajungeţi aici trebuie să vă bucuraţi de ele.

Tot în partea de nord a ţării se găseşte şi cel de-al doilea oraş ca mărime din Algeria şi anume Oran. Se află aşezat pe malurile mării, iar priveliştea pe care o puteţi admira din cel mai înalt punct al acestui oraş este una de vis.

Veţi găsi o mulţime de staţiuni pe malul mării unde puteţi să vă relaxaţi şi să faceţi plajă, bucurându-vă de climatul mediteranean şi de serviciile oferite de algerieni.

O parte semnificativă din deşertul Sahara se află pe teritoriul acestei ţări, unde puteţi să vă aventuraţi în marea de nisip şi să vă bucuraţi de activităţile care vă sunt oferite aici, descoperind condiţiile diferite de viaţă pe care acest relief le oferă celor care îndrăznesc să-i ţină pieptul.

Este ceva inedit şi veţi reuşi să înţelegeţi cum pot să trăiască unii oameni în aceste condiţii oferite de natură. Chiar dacă oazele sunt în general mici, în Sahara algeriană veţi întâlni aşezări destul de mari, cu vegetaţie specifică acestui tip de climat şi relief, multe moschei sau monumente. În deşert puteţi vizita diverse ruine, forturi sau oazele ale căror renume au străbătut mări şi ţări. În deşert diferenţa de temperatură dintre noapte şi zi variază foarte mult, iar dacă luaţi în considerare o asemenea escapadă este necesar să vă echipaţi corespunzător.

Limba oficială este limba arabă, dar vă veţi descurca şi cu limba franceză, deoarece Algeria a fost colonie franceză, iar această limbă a fost şi este vorbită de foarte mulţi oameni mai ales în oraşele mari.

Fiind o ţară musulmană, ţinuta şi comportamentul pe care femeile trebuie să îl adopte este unul decent.

Este interzis să intraţi în ţară cu alcool sau produse din carne de porc.

Ce nu lipseşte de la masa oricărui algerian este cuşcuşul sau couscous. Acesta este consumat în combinaţie cu legume, carne sau fructe. Este considerat mâncarea naţională şi tradiţională a acestei ţări.

Pentru a putea intra pe teritoriul Algeriei, cetăţenii români au nevoie de viză şi de paşaport. Puteţi vizita această ţară în orice perioadă din an, fiind favorizată de un climat cald, cu ierni blânde.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.