Hartă

Bilete avion Edinburgh

Știți că scoțienii sunt un popor de oameni mândri dar vreți și să aflați cu ce se mândresc exact? Începeți prin a le vizita capitala!

De facut

Edinburg, al doilea oraș ca mărime din Scoția dar și al doilea oraș turistic din Marea Britanie, vă așteaptă cu istorie și cultură, arhitectură străveche și modernă dar și cu parcuri și grădini sau degustări de whisky și mâncăruri tradiționale.

Iubitorii de muzee trebuie să viziteze National Museum of Scotland (Muzeul Național al Scoției), unde cultura, știința și arta Scoției întâlnesc diversitatea culturală mondială. Edinburgh Museum (Muzeul Edinburgului) te așteaptă cu colecțiile sale impresionante de artefacte din timpurile preistorice până în zilele noastre, iar Scottish National Gallery (Galeria Națională a Scoției) și Scottish National Portrait Gallery (Galeria Națională de Portrete) te așteaptă cu lucrări de artă ale unor pictori moderni, poate mai puțin cunoscuți internațional, dar nu mai puțin talentați.

Străzile pietruite și abrupte care conduc către Castelul Edinburg, oferă doritorilor de plimbări urbane plăcerea de a rătăci ore în șir. Pentru drumeții mai serioase (și posibilitatea de a face multe fotografii panoramice), urcați pe "Tronul lui Arthur" în parcul Holyrood. "Tronul lui Arthur" este unul dintre cele șapte dealuri vulcanice ale Edinburgului, loc perfect pentru deconectare de la agitația orașului.

Familiile cu copii, pot petrece ore întregi la National Museum of Flight (Muzeul Aviației), unde este expus unul dintre avioanele Concorde, sau vizitând pe îndelete Royal Yacht Brittania (Iahtul Regal Britannia) care a deservit Casa Regală mai bine de 40 de ani. Dacă preferați plimbările în parc, sunteți în locul perfect: pentru frumusețea parcurilor și grădinilor sale, Edinburg a primit în 2013 medalia de aur în competiția “Britain in bloom” (Marea Britanie înflorită).

Din punct de vedere culinar, Edinburgul oferă multe restaurante incluse în ghidul Michelin al restaurantelor de cinci stele, precum și multe cafenele și ceainării cu aer specific scoțian. Fiind vorba de Scoția, trebuie să încercați și o degustare de whisky „single malt”, produs primar folosit pentru obținerea celor „blended” (amestec), mai larg cunoscute și răspândite la noi.

Cum se poate ajunge acolo?

Cel mai simplu este cu avionul, Edinburg fiind deservit de cel mai mare aeroport din Scoția, din punct de vedere al traficului. De la aeroport în oraș sunt aproape 10 kilometri și se poate ajunge foarte ușor cu tramvaiul, autobuzul sau taxiul. Orașul este foarte bine conectat cu restul țării și cu ajutorul trenurilor, gara din Edinburg fiind a doua ca mărime din Marea Britanie.

Când e cel mai bine să-l vizitezi?

Probabil, cel mai bine este să îți programezi vizita la Edinburg pe timpul verii dacă vrei să beneficiezi de o vreme ceva mai călduroasă. Chiar și vara, vremea este schimbătoare și, în general, nu există zi fără un pic de ploaie.

Ce ar mai trebui să știi

Cea mai simplă și ieftină metodă de a vizita Edinburgul este bicicleta, dar poți folosi și transportul în comun sau chiar taxiurile, în funcție de bugetul de care dispui. Poți închiria și o mașină, dacă nu te sperie faptul că va trebui să conduci pe partea „cealaltă” a drumului.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Edinburgh

Întrebări frecvente

Există un aeroport în Edinburgh: Edinburgh.
Delta, KLM Cityhopper, Transavia France, KLM, transavia, Singapore Airlines, Danish Air Transport și Eurowings Europe au zboruri directe către Edinburgh.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Edinburgh este martie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.