Hartă

Bilete avion Finlanda

Ţara lacurilor sau mai bine spus Finlanda, reprezintă o destinaţie minunată de vacanţă. Fie că doriţi să admiraţi oraşele frumoase şi curate, să porniţi pe urmele lui Moş Crăciun în sănii trase de câini sau reni, sau pur şi simplu să vă lăsaţi vrăjiţi de peisajul de poveste al ţării, Finlanda vă va încânta din prima clipă. În mod cert nu o să regretaţi achiziţionarea de bilete de avion pentru această destinaţie. 

 

Capitala –Helsinki 

 

Limba oficială-finlandeză şi suedeză

 

Moneda oficială-euro

 

Puteţi călători în Finlanda cu paşaportul sau cartea de identitate. Este obligatorie încheierea unei asigurări de sănătate înainte de plecare.

Cel mai mare şi vizitat oraş este capitala Helsinki, fiind şi unul dintre cele mai importante şi moderne oraşe ale bătrânului continent. Este o capitală port, această poziţionare având o importanţă deosebită asupra economiei. Puteţi să vă petreceţi timpul vizitând muzee, parcuri, biserici, monumente sau poate o plimbare prin port, pe faleză, prin pieţe şi de ce nu o mini-croazieră cu vaporaşul.

În funcţie de durata şederii în Finlanda, vă recomandăm să vizitaţi şi oraşele Imatra, Oulu, Rauma, Tampere şi Turku.

 

Clima

În partea sudică a ţării, climatul este unul temperat, spre deosebire de partea nordică a ţării, unde domină climatul subarctic.

Expresia nopţi albe probabil îşi are rădăcinile în nordul Finlandei, unde este lumină continuă în timpul verii. Cu cât călătoriţi mai spre nord, cu atât numărul zilelor cu lumină continuă creşte.

Iarna în schimb, pe lângă faptul ca este de cele mai multe ori geroasă, este rândul întunericului să domnească peste ţinutul alb de zăpadă.

Sudul ţării nu are parte de nopţi albe, dar zilele sunt mai scurte, atât vara, cât şi iarna.

Sunt sigură că vă amintiţi de orele de geografie când învăţam despre aurora boreală, un fenomen optic extraordinar întâlnit în regiunile zonelor polare. Ei bine, acum aveţi şansa de a vă satisface curiozitatea legată de acest fenomen. Dacă vă încumetaţi la excursii în nordul Finlandei, mai ales în perioada septembrie-octombrie şi martie-aprilie, cu siguranţă nu o să regretaţi şi veţi putea bifa pe lista dumneavoastră această minunăţie a naturii.

 

Culinar

Obiceiurile omului sunt în strânsă legătură cu condiţiile de viaţă şi mediul în care trăieşte. Clima influenţează în mod cert opţiunile culinare ale unui popor sau regiuni, iar acest lucru poate fi întâlnit şi în meniul finlandezilor. Pe mesele lor se găsesc mâncăruri consistente, peştele şi fructele de mare sunt nelipsite, la fel şi brânzeturi, supele, carnea de ren pregătită în diverse feluri. Ceea ce nu trebuie să rataţi în ale mâncării este o porţie de somon cu legume pregătit de ei. Papilele gustative vor fi încântate de gustul somonului de aici, pe care nu îl întâlniţi altundeva.

Ca şi o ultimă idee, să nu uitaţi să vă puneţi în bagaj haine potrivite perioadei în care vizitaţi această ţară, să ţineţi cont de regiunea în care mergeţi şi să aveţi tot timpul aparatul de fotografiat pregătit, deoarece peisajele care se vor aşterne în faţa dumneavoastră trebuie imortalizate şi prezentate celor de acasă.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.