Hartă

Bilete avion Florenţa

În regiunea Toscana din Italia se găseşte unul dintre cele mai frumoase oraşe lumii, Florenţa, un oraş plin de istorie şi cultură, de o frumuseţe răpitoare, cu mult bun gust şi primitor. Este oraşul unde îşi are originile cunoscuta familia Medici care şi-a pus amprenta puternic asupra acestuia, iar Dante, Leonardo da Vinci sau Michelangelo au locuit o anumită perioadă aici. Oraşul în sine este un muzeu al Renaşterii italiene, un muzeu în aer liber unde pe fiecare stradă sau clădire se găsesc elemente din această perioadă.

Datorită faptului că distanţele între obiectivele turistice sunt mici, veţi putea cu uşurinţă să parcurgeţi o mulţime dintre acestea, alocându-vă timp şi pentru o îngheţată sau o cafea italienească.

Oraşul are două pieţe principale: Piazza della Signoria şi Piazza del Duomo. Prima dintre ele se află în apropierea palatului Vecchio şi palatului Uffizi, două clădiri importante şi impunătoare pe care merită să le vizitaţi. Palatul Uffizi adăposteşte galeria de artă cu acelaşi nume, o galerie în care se află cea mai importantă colecţie de artă din lume din perioada renascentistă, iar pentru acest lucru familia Medici este „responsabilă”. În piaţa Domului veţi descoperi catedrala şi Baptisteriul unde veţi petrece ceva timp pentru a admira toate elementele şi pentru a face câteva poze. De aici puteţi să porniţi mai departe spre galeriile de artă, unele cu picturi, altele cu sculpturi, fiecare dintre acestea fiind dovezi clare ale culturii italiene.

Peste 80 de muzee se găsesc în Florenţa, toate deschise publicului însetat de cultură, însă ceea ce oferă un farmec aparte oraşului sunt bisericile şi palatele.

Un apus de soare romantic este recomandat pe Podul Vechi - Ponte Vecchio, deşi cu siguranţă nu veţi fi singurii care au acest lucru în plan.

După cum spuneam, numele familiei Medici apare peste tot în Florenţa, iar grădinile Boboli nu puteau fi amenajate decât la îndemnul lor. Chiar dacă în timp parcul a fost extins, acesta şi-a păstrat din eleganţa renascentistă italiană. De aici, oraşul Florenţa se poate admira în toată splendoarea sa.

Italienii sunt oameni calzi, amabili, mereu cu zâmbetul pe buze, dar şi gălăcioşi. Chiar dacă nu cunoaşteţi limba italiană foarte bine nu va fi o problemă să vă înţelegeţi cu aceştia, deoarece limba română şi italiană sunt foarte asemănătoare.

Transportul este bine pus la punct, putând ajunge cu uşurinţă dintr-un capăt în altul al oraşului. Cu mâncarea tradiţională italiană deja sunteţi obişnuiţi, însă nu ezitaţi să încercaţi totuşi pizza şi paste - pot să difere mult de ceea ce aţi încercat în alte părţi, fructe de mare, vinuri renumite din această regiune care vă vor încânta, supe doar cu legume, îngheţată sau biscuiţi cu migdale.

Dacă nu doriţi să aveţi parte de temperaturi ridicate pe durata vizitei sau să staţi la cozi imense pentru a vizita atracţiile turistice, perioada optimă pentru a vizita acest oraş este primăvara, începând cu luna aprilie şi până în iulie, dar şi toamna, din septembrie până la sfârşit de octombrie, început de decembrie.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Florenţa

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.