Hartă

bilete de avion Memmingen

Memmingen este un oraș din statul Bavaria, Germania. Este un punct turistic din ce în ce mai căutat datorită poziționării sale, în apropierea Alpilor Bavarezi. Este un oraș accesibil care, odată cu deschiderea aeroportului Allgau, a căpătat tot mai multă popularitate.

Fiind un orășel cu o populație puțin peste 40.000 de locuitori, Memmingen este ideal de vizitat la pas sau cu bicicleta. Peste tot se găsesc indicatoare cu trasee special amenajate pentru bicicliști. Este un oraș din ce în ce mai vizitat datorită orașului vechi medieval, care a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial. Fortificațiile, turnurile și porțile orașului vechi pot fi observate și astăzi în centrul orașului. Aerul medieval se împrăștie pe străzile orașului, iar clădirile și turnurile amintesc de istoria și disciplina nemțească. În centrul orașului se află câteva puncte de atracție. Poate cel mai important este Marktplatz, piața centrală, una din cele mai pitorești așezări din oraș. Deși multe clădiri din orașul vechi au ca stil arhitectural barocul, piața emană aer renascentist.

Orașul are un farmec aparte, un aer liniștit, poate și datorită canalelor care brăzdează orașul vechi. Urmând aceste canale, aveți posibilitatea de a observa case vechi foarte frumoase, fresce și poduri arcuite. Pentru că este un oraș mic, Memmingen este ideal de vizitat pe jos. Acest lucru vă oferă posibilitatea să observați arhitectura și unicitatea clădirilor. Majoritatea au o întreagă poveste în spatele lor, iar originalitatea lor stă în ornamente. Una dintre cele mai interesante clădiri este o casă care are șapte acoperișuri.

Pe lângă zidurile orașului vechi au fost create parcuri municipale, care deși nu foarte mari, și-au atins scopul de a-i relaxa pe vizitatorii săi într-un cadru plăcut.

Anual au loc diverse festivaluri, târguri și evenimente culturale. Cel mai important este festivalul Wallenstein, la care participă mii de oameni. Este unul din cele mai mari festivaluri istorice din Europa. De asemenea, Memmingen este ideal de vizitat în preajma sărbătorilor de iarnă, deoarece este bine-cunoscut faptul că orașul găzduiesște târguri de Crăciun care transpun orașul într-o lume de basm.

Schrannenplatz este punctul de start atât pentru iubitorii de shopping cât și pentru cei care vor să petreacă timp într-un pub sau bar. Este bine de știut că în weekend toate pub-urile sunt deschise, dar multe dintre ele sunt închise în timpul săptămânii.

Fiind un oraș mic și pitoresc, Memmingen reprezintă soluția unui concediu relaxant, accesibil oricărui buzunar.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Memmingen Allgäu

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.