Hartă

Bilete avion Franța

Franța este una dintre cele mai vizitate destinații turistice pentru români, dar și pentru restul lumii, aici venind anual peste 80 milioane de turiști. Franța are nenumărate comori ascunse în regiuni diverse, fiecare prezentând un farmec aparte prin tradițiile locurilor, gastronomia, dialectul regional. Fie că ești în căutare de artă, cultură, ecoturism, sporturi de iarnă, relaxare și spa, istorie sau pur și simplu ești pasionat de modă, festivaluri, de muzee, site-uri istorice și monumente, atunci vei simți că ești mereu în altă țară, în regiuni precum Alsacia și Lorena,sau Normandia și Britania, Burgundia, Valea Ronului, Coasta de Azur sau Corsica.

Franța este împânzită cu castele impresionante în aproape toate regiunile, și altfel îți recomandăm să nu ratezi castele de pe valea Loirei, precum Chateau Chenoncea- unde te poți bucura de o plimbare romantică prin grădinile frumos amenajate sau Chateau Chaumont, un castel construit prin sec al XV-lea, astăzi un adevărat loc renascentist, recunoscut nu doar pentru arhitectura grandioasă dar și pentru festivalul de grădinărit, care are loc în fiecare vară.

La doar câteva ore distanță de Paris, se află regiunea Burgundia, faimoasa regiune de vinuri, unde pe lângă bucate și vinuri de soi (vezi Muzeul Vinului), poți vedea și orășele pline de caracter, tradiție și istorie-vezi orașul Dijon, faimos pentru muștar dar și pentru Palatul Ducilor sau Muzeul de Arte Fine sau Vezelay, unde găsești dealuri medievale fortificate și Bazilica Magdalena.

Indiferent dacă ești cu familia, prietenii, cu iubitul sau iubita merită să faci o oprire după Paris în capitala distracției - Euro Disney, unde ai parte de parcuri de amuzament, câteva hoteluri, centru de cumpărături, restaurante și așa mai departe.

Lista obiectivelor turistice poate cuprinde pagini întregi, dar trebuie să menționăm că arta culinară este la ea acasă în Franța. Poți savura bucate delicioase în materie de fructe de mare, pește, brânzeturi și nu numai.

Pentru cetățenii români care călătoresc în Franța, nu este nevoie de viză, intrarea fiind pe bază de pașaport sau carte de identitate în termen de valabilitate. Capitala țării este Paris, moneda este euro, iar limba oficială este franceza.

Sunt multe de văzut în Franța indiferent de orice moment al anului, așa că nu ezita să îți cauți cu Skyscanner biletele de avion.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.