Hartă

Bilete avion Frankfurt pe Main

Ce ar putea avea în comun Anne Frank, Goethe și zgârâie norii? Dar Martin Lawrence și Banca Centrală Europeană? Frankfurt, bineînțeles!

Frankfurt pe Main, al cincilea oraș ca mărime din Germania, este cunoscut în special drept capitala financiară a Germaniei cu clădiri înalte de birouri din oțel și sticlă, datorită cărora a fost supranumit Mainhattan. Cu toate acestea, Frankfurt surpinde în mod plăcut și când vine vorba de turism de plăcere.

De făcut

Orașul poate fi observat perfect din cea mai înaltă clădirea a sa - Main Tower - turnul de 200m a cărui platformă superioară este deschisă turiștilor. De sus, panorama orașului este superbă, zi și noapte.

Römerberg, este inima Frankfurtului istoric și încântă privitorul cu clădirile sale gotice și cele specific germane, cu grinzi aparente de lemn. Aici este primăria, care funcționează în acest local încă din secolul XV și care permite accesul vizitatorilor în „sala împăraților”, unde sunt expuse portretele a 52 de împărați. Include în tur și Bartholomäus Kaiserdom (Catedrala Imperială), Paulskirche (Biserica Sf. Paul) precum și Alte Oper (opera veche), construită și reconstruită după bombardamentul din al doilea război mondial prin voința și contribuția cetățenilor orașului.

Ca muzee, recomandăm Casa Goethe, Muzeul de Artă Modernă, Muzeul de Istorie Naturală Senckenberg dar și Museumsufer, o zonă de promenadă pe malul râului Main unde sunt situate Muzeul de Artă Staedel și Deutsches Fimmuseum (muzeul cinematografiei).

Pe amatorii de parcuri și grădini îi invităm pe malurile Mainului. Există de asemenea Palmengarten, Grüneburgpark precum și o grădină botanică de 8 hectare. Nu uita și de grădina zoologică și acvariul din Frankfurt.

Zona principală de shopping a Frankfurtului s-a dezvoltat în jurul străzii pietonale Zell, unde poți găsi orice tip de magazin, de la mici magazine tip boutique, la mega magazine cu 10 etaje.

Din punct de vedere culinar, Frankfurt te așteaptă cu specialități locale cum ar fi „Sauerkraut und Rippche”- o friptură de porc maturat servit cu varză murată, „Grie Soss” - un sos rece făcut din 7 ierburi servit cu cartofi și „Handkäs mit Musik” - o specialitate de brânză marinată într-un sos de ceapă cu chimen, care are în denumire cuvântul „muzică” datorită efectului pe care îl are în stomac. Băuturile tradiționale locale sunt vinurile de mere ca Ebblewoi sau Äppler. S-ar putea să nu îți placă la prima degustare, dar se spune că sunt mult mai bune de la al treilea pahar în sus.

Cum se poate ajunge acolo?

Aeroportul din Frankfurt este cel mai mare din întreaga Germanie fiind un nod important pentru zborurile intercontinentale. Este situat la 12 km sud-vest de centrul orașului și este legat de acesta prin autobuze regulate, trenuri și taxiuri. Există, bineînțeles, și birouri de închirieri auto.

Când e cel mai bine să-l vizitez?

Frankfurt își așteaptă turiștii atât pe timp de vară cât și în preajma Crăciunului. Climatul temperat al zonei îl face atractiv practic în orice sezon, singurul criteriu rămânând dacă îți place aglomerația sau preferi mai puțină agitație.

Ce ar mai trebui să știi

Pentru turiști există „Frankfurt card” care oferă calătorii nelimitate pe toate mijloacele de transport în comun și reduceri la multe din atracțiile descrise mai sus (și nu numai). Pentru cei ce preferă verdele, există multe stații de închiriat biciclete și trasee marcate, inclusiv unul de 75 de km, care înconjoară întregul oraș.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Frankfurt pe Main

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.