Hartă

Bilete avion Hamburg

Oraşul Hamburg este printre cele mai frumoase porturi, al doilea oraş ca mărime din Germania, fiind îndrăgit de vizitatori şi de localnici, în special datorită numeroaselor spaţii verzi şi locurilor de vizitat pe care acesta le oferă.

Găsiţi o mulţime de oferte de zbor către Hamburg, indiferent de perioada în care doriţi să vizitaţi acest oraş. De la aeroport aveţi la dispoziţie mai multe variante pentru a ajunge în centrul oraşului. Trenul sau taxiul sunt variantele cele mai căutate de turişti, trenul oferind o primă trecere în revistă a punctelor turistice din Hamburg. Transportul în comun este foarte bine pus la punct, venind în ajutorul turiştilor şi localnicilor la orice oră din zi sau noapte.

Puteţi să vă începeţi vacanţa cu bifarea principalelor biserici şi muzee care sunt adăpostite de acest oraş.Printre ele se numără Biserica Sf. Michaelis, unde puteţi admira cel mai mare turn cu ceas din Germania, Biserica Sf. Jakobi, o construcţie impresionantă în stil gotic, Biserica Sf. Petri, cea mai veche biserică din centrul oraşului. Muzeele nu se lasă nici ele mai prejos, cel de Artă are o mulţime de capodopere, iar în cel de Istorie puteţi face o incursiune în istoria oraşului. Pe listă mai sunt şi teatrele şi cabaretele care atrag o mulţime de turişti, canalele care duc cu gândul la Veneţia, portul care se află în apropierea acestora şi care merită vizitat, piaţa de peşte - care are loc o dată pe săptămână, eveniment la care participă o muţime de oameni. Lacul Alster este şi el foarte popular în rândul turiştilor dornici de o plimbare cu barca, loc de relaxare după o zi ameţitoare prin celelalte puncte turistice.

Printre clădirile impresionante ale oraşului amintim cea a Primăriei, care are şi o curte în mijlocul căreia se află o frumoasă fântână arteziană, fântâna Hygieia. În timpul plimbării prin oraş puteţi observa multitudinea spaţiilor verzi, grădini şi parcuri, clădiri nu foarte înalte şi o mulţime de râuri.

Printre evenimentele importante ce au loc în cursul anului în oraşul Hamburg este şi Hamburger Don, un festival organizat de mai multe ori pe an unde puteţi admira carusele imense, focuri de arificii, o mulţime de corturi cu bere, iar principala atracţie este o roată gigantică.

În centrul oraşului aveţi la dispoziţie numeroase magazine pentru cumpărături de orice fel, de la suveniruri, haine, cadouri speciale, pînă la electronice şi decoraţiuni pentru casă. Hamburgul nu duce lipsă nici de mall-uri, poate cel mai căutat este Europapassage, iar dacă doriţi să îmbinaţi plăcerea de cumpărături cu cea de a vizita clădiri istorice, Alterpassage este locul potrivit.

Viaţa de noapte este scoasă în evidenţă de cluburi, discoteci şi baruri, în permanenţă pline de oameni, dar o altă opţiune pentru a umple programul de seară este un spectacol de operă. Dacă vă rămâne timp, merită să mergeţi până la planetariul din Hamburg. Deschis în anul 1930, planetariul se află într-un vechi turn de apă, fiind unul dintre simbolurile arhitecturale ale oraşului.

Cele mai ieftine curse către Hamburg de la...

Imagini de madle-fotowelt.de

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.