Hartă

Bilete avion Helsinki Vantaa

Vrei să vizitezi un oraș care se întinde pe 300 de insule sau să participi la concursul anual de aruncat cu telefoane mobile? Vrei să te întâlnești cu Moș Crăciun ieșit la cumpărături în inima orașului? Atunci trebuie să mergi la Helsinki!

De făcut

Chiar dacă înainte să îți începi vacanța la Helsinki nu ai avut timp să îți pregătești un itinerariu, nu te îngrijora. Pe perioada verii, poți obține absolut toate informațiile de care ai nevoie de la „ajutoarele” turiștilor. Îi vei recunoaște ușor după vestele verzi pe care le poartă. Dacă îți plac plimbările în aer liber, cu siguranța îți vor sugera să petreci un timp în parcul central al orașului – Esplanade – sau te vor ghida către parcul Alppipuisto – ceva mai cunoscut printre localnici datorită atmosferei speciale.

Dacă le spui ghizilor că te pasionează arhitectura, îți vor spune că ai sosit la locul potrivit, orașul fiind recunoscut pentru multiplele sale clădiri cu diverse influențe. Așadar, poți merge în Piața Senatului pentru o lecție de arhitectură neoclasică, influențele rusești le poți sesiza vizitând Fortăreața Maritimă Suomenlinna sau Catedrala Alexander M. Gornostajev Uspenski. Mai departe, mergi la Muzeul Național sau la Gara Centrala Eliel Saarinen pentru arhitectură Art Nouveau, iar pentru construcții din lemn, vizitează cartierele Käpylä, Puu-Vallila și Etu-Töölö. În fine, curentul minimalist este reprezentat de Muzeul de Artă Contemporană Kiasma și de Centrul Muzical din Helsinki.

Nu trebuie să pleci din oraș fără a încerca câteva restaurante locale și mai ales cafenelele, Finlanda fiind capitala mondială a consumatorilor de cafea.

Cum se poate ajunge acolo?

La Helsinki se poate ajunge cel mai ușor cu avionul. Aeroportul se află la aproximativ 19 km de centrul orașului, iar de la aeroport se poate ajunge în oraș cu autobuzul sau taxiul. Există bineînțeles și câteva firme de închirieri auto cu birouri în aeroport, dacă vrei să încerci și excursii în jurul orașului. Orașul are unul din cele mai mari porturi de pasageri din Europa, fiind legat și prin transport maritim de țări ca Suedia, Germania, Polonia sau de alte orașe din Finlanda.

Când e cel mai bine să-l vizitezi?

Trebuie să suporți temperaturile scăzute ca să apreciezi o vizită în Helsinki, orașul fiind unul din cele mai reci din lume. Aproximativ jumătate de an temperatura aerului nu trece de zero grade Celsius iar zăpada e frecventă. În lunile de iarnă, soarele dispare complet din oraș pentru 51 de zile consecutive. Ai însă opțiunea de a te încălzi după plimbările prin oraș într-una din numeroasele saune finlandeze.

Ce ar mai trebui să știi

Orașul are o rețea de transport în comun foarte bine dezvoltată așa că cel mai simplu este să folosești autobuzele, tramvaiele, metroul sau chiar bicicleta pentru a îl vizita. La fel fac și localnicii, Helsinki având mai puține mașini pe cap de locuitor decât alte capitale europene. Biletele de transport în comun, îți permit folosirea oricărui mijloc de transport, inclusiv feriboturile. Pentru mai multă flexibilitate îți poți cumpăra un card de călătorie valabil pentru o zi sau pentru toată perioada sejurului.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Helsinki Vantaa

Întrebări frecvente

Există un aeroport în Helsinki: Helsinki Vantaa.
Delta, KLM Cityhopper, Oman Air, Singapore Airlines, transavia, KLM, Sichuan Airlines și Novair au zboruri directe către Helsinki Vantaa.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Helsinki Vantaa este martie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.