Hartă

Bilete avion Hong Kong

În partea de sud a Chinei se află regiunea Hong Kong, o regiune autonomă, recunoscută în întreaga lume datorită zgârie-norilor săi.

Hong Kong-ul este un oraş aglomerat, cu clădiri impresionante prin stil şi grandoare, un oraş al contrastelor, unde noul se îmbină cu vechiul.

Ce puteţi face gratuit în Hong Kong? De exemplu, în fiecare seară la ora 8 puteţi fi martorii spectacolului oferit de zgârie-nori, spectacol ce constă într-un joc de lumini. Puteţi de asemenea să folosiţi cea mai lungă scară rulantă din lume, să vizitaţi muzee într-o anumită zi a săptămânii sau să admiraţi panorama oraşului din clădirea Bank of China. Dacă vă încumetaţi să ajungeţi pe cel mai înalt punct din Hong Kong aflat în vîrful Victoria, veţi avea parte de asemenea de o panoramă extraordinară a oraşului. Iar dacă aveţi nevoie de o pauză, tot în acest loc vă puteţi delecta cu muzee sau să serviţi masa la unul dintre restaurantele de aici.

La capitolul temple, aveţi de ales dintr-o largă paletă de opţiuni, dar poate cel mai interesant este templul celor 10.000 de Buddha, Sha Tin. Acesta impresionează prin arhitectura sa, iar drumul care duce până la acesta este „presărat” cu statui Buddha de diverse mărimi.

Grădinile Hong Kong sunt foarte bine întreţinute, reprezentând una dintre atracţiile turistice favorite, iar în parcul municipal au loc o serie de evenimente culturale la care poate lua parte oricine. Ideal ar fi să surprindeţi şi un dans tradiţional chinezesc, deosebit prin semnificaţia acestuia şi prin graţia cu care este executat.

O vizită inedită este la Muzeul Ceaiului unde puteţi admira colecţii de peste 500 de piese, acest muzeu fiind dedicat culturii ceaiului, iar clădirea care îl adăposteşte este una dintre cele mai vechi clădiri din Hong Kong. Un popas în Piaţa Golden Bauhinia este recomandat, deoarece veţi fi impresionaţi de statuia unei flori de aur care are o înălţime de 6 metri şi care apare în majoritatea pozelor celor care au vizitat Hong Kong-ul. Transportul public este foarte bine pus la punct, metroul şi taxiurile sunt la îndemâna oricui, asta dacă doriţi să ajungeţi mai repede dintr-o parte în alta a imensei metropole. Metroul este folosit zilnic de milioane de oameni, atât turişti, cât şi locuitori permanenţi ai oraşului, prin urmare trenurile vin într-un interval foarte scurt şi reprezintă o variantă ieftină şi rapidă de a traversa oraşul şi a câştiga astfel timp pentru vizitarea cât mai multor obiective turistice. În ceea ce priveşte opţiunea de a lua masa, nu o să vă ajungă timpul pentru a încerca toate preparatele tradiţionale. Toate deliciile culinare se găsesc la un preţ acceptabil, unele chiar mai ieftine decât la noi în ţară. Cei ahtiaţi după cumpărături au ajuns în locul potrivit. Numeroase mall-uri împânzesc oraşul, aproape la fiecare staţie de metrou veţi găsi unul şi chiar dacă nu doriţi să exageraţi cu cumpărăturile merită şi doar să vă plimbaţi într-un asemenea loc deoarece clădirile acestora sunt imense, elegante şi vă schimbă imaginea pe care o aveţi asupra mall-urilor.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.