Hartă

Bilete avion Croaţia

Croaţia este o ţară cu un extraordinar potenţial turistic. Fie că doriţi să vizitaţi capitala, rezervaţiile naturale, clădirile istorice, insulele sau să petreceţi un sejur la plajă, Croaţia este destinaţia perfectă pentru dumneavoastră.

Capitala Croaţiei este Zagrebul, un centru cultural şi economic important, cu o mulţime de cetăţi medievale şi parcuri, străduţe înguste care ascund comorile arhitecturale ale oraşului vechi, locuri de distracţie, muzee, biserici, restaurante şi zone de cumpărături.

Poate cel mai important punct turistic din Croaţia îl reprezintă Parcul Naţional Plitvice. Cu o istorie relativ recentă, acest parc a fost creat cu scopul de a salva şi păstra autenticitatea lacurilor şi râurilor aflate aici. Senzaţia pe care o să o aveţi în acest colţ de rai este una deosebită, iar acest sentiment este datorită constructorului numărul unu - natura. Nimeni nu poate egala măreţia acestui creator, iar turiştii apreciază această splendoare a naturii la adevarata ei valoare.

Printre măslini şi smochini, se întinde în faţa dumneavoastră una dintre cele mai apreciate plaje ale Europei, plaja Brela. Aflată în regiunea Dalmaţia care cuprinde numeroase alte locuri unice şi extraordinare, plaja Brela vă poate fura toate zilele de concediu. Odată ajunşi în acest loc nu veţi mai dori să îl părăsiţi.

Split este cel de-al doilea oraş mare din Croaţia după capitală. Aici puteţi vizita Palatul lui Diocleţian, unul dintre cei mai cunoscuţi împăraţi ai Romei, puteţi să pierdeţi ore bune în centrul vechi, să vizitaţi biserici, galerii sau să vă plimbaţi pe străduţele oraşului, admirând tarabe cu diverse obiecte de cumpărat.

Una dintre cele mai remarcabile staţiuni ale Croaţiei, este staţiunea Dubrovnik. Atmosfera vremurilor de demult subliniată de Zidul Oraşului, Mănăstirea Franciscană, Palatul Rector, Piaţa Luzu sau Poarta Pile, vechea poartă de intrare în oraş, va face din acest oraş unul favorit pe lista dumneavoastră.

Zadarul reprezintă şi el un important oraş turistic. Aici puteţi vizita Forumul Roman, Mănăstirea Sf. Francisc, cea mai veche biserică construită în stil gotic de pe coasta dalmată, sau puteţi să achiziţionaţi o plimbare cu barca la una dintre numeroasele insule care se află în apropiere.

Insula Korcula este cea mai populată şi este locul unde s-a născut exploratorul Marco Polo. Aici se află două palate extraordinare ce pot fi vizitate: Palatul Abaţiei şi Palatul Gabriellis. Nu veţi regreta nici dacă veţi alege să vă plimbaţi pe bulevardele cu magazine şi terase.

Bucătăria croată este puternic asezonată în stilul mediteraneean, dar nici supa de vită, pastele cu varză, cârnaţii cu cartofi şi varză acră nu se lasă mai prejos. De asemenea, delicioasele deserturi merită încercate măcar o dată. O să aveţi la dispoziţie şi o gamă largă de vinuri autohtone pe care le puteţi degusta, iar ţuica specială din struguri Prosseco încheie excelent masa dumneavoastră.

Ofertele pentru vacanţă în Croaţia sunt numeroase în special în timpul verii, dar nu neapărat, iar companiile aeriene se întrec în oferte la biletele de avion.

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Croaţia şi pot intra în ţară atât cu paşaportul, cât şi cu cartea de identitate.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.