Hartă

Bilete de avion Ungaria

Datorită poziționării geografice, Ungaria îmbină armonios influențele vestice cu cele ale Europei de Est. Peste tot se pot observa influențe ale Imperiului Roman, a ocupației turcești, clădiri renascentiste italiene sau clădiri în stil art nouveau cu elemente tipic maghiare.

Ungaria este o țară care respectă tradiția și are câte ceva de oferit pentru toată lumea. În Szentendre, de exemplu, se află cel mai cunoscut muzeu al satului, iar Holloko este un sat care a păstrat arhitectura și tradițiile populare în formele originale.

Ungaria deține una dintre cele mai mari complexe de izvoare termale din lume, iar cultura băilor are o tradiție lungă în această țară. Există urme ale băilor încă din perioada romanilor, iar băile turcești funcționează și în ziua de azi. Cele mai cunoscute și vizitate băi sunt cele din Budapesta, Széchenyi și Gellért, recunoscute internațional și datorită stilului arhitectural deosebit. Visegrad este o stațiune balneoclimaterică cunoscută inițial pentru cetatea medievală care se află aici. Cu timpul, a devenit cunoscută și frecventată pentru apele sale cu proprietăți curative. Alte atracții în acest sens sunt Hajduszoboszlo și Băile de Peșteră de la Miskolctapolca.

Deși teritoriul Ungariei nu are ieșire la mare, lipsa acesteia e suplinită de lacul Balaton, al doilea ca mărime din Europa. Denumit și Marea Ungariei, acest lac este locul ideal pentru pescari și iubitorii sporturilor pe apă.

Pentru senzații tari, nu trebuie ratat circuitul de Formula 1, Hungaroring. Acesta se desfășoară anual în toiul verii, în apropiere de Budapesta.

Budapesta, capitala Ungariei, este considerată de mulți una dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Dunărea taie orașul în două părți distincte: Buda, pe partea deluroasă, cu drumuri pietruite, case medievale și catedrale, oferă panorame uluitoare asupra Pestei, partea nouă, comercială a orașului, cu celebra stradă Vaci, plină de magazine de lux. Aceste două părți ale orașului sunt conectate prin nouă poduri impunătoare, cel mai vechi și cunoscut dintre ele fiind Podul cu Lanțuri Széchenyi. Podul Margareta face legătura cu insula cu același nume, foarte căutată pentru numeroasele oportunități de practicare a sportului sau relaxare. Tot aici se află și cea mai mare piscină în aer liber.

Clădirea Parlamentului, cea mai spectaculoasă clădire a orașului, triumfă pe malul Dunării, iar Bastionul Pescarilor, aflat în partea opusă, oferă o priveliște uluitoare asupra acesteia. Frumusețea orașului poate fi admirată cel mai bine printr-o croazieră pe apele Dunării.

În Budapesta există o diversitate în felul în care este expusă istoria țării. De exemplu, Piața Eroilor vorbește, prin fiecare parte a ei, despre o anumită etapă din istoria maghiară. Parcul Statuilor, un muzeu în aer liber, prezintă comunismul din Ungaria. Palatul Regal, așezat pe Dealul Castelului, este gazda unor muzee și galerii renumite precum Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă Contemporană sau Librăria Națională Széchenyi.

O adevărata distracție pentru întreaga familie o poate reprezenta vizitarea celor mai mari grădini zoologice din Ungaria care se află la Budapesta, Szeged și Nyíregyháza.

Din punct de vedere culinar, în Ungaria se mănâncă foarte condimentat. Paprika este ingredientul de bază și este nelipsit din mâncăruri. Pentru că se acordă o importanță deosebită gastronomiei, se organizează nenumărate competiții de gătit, unde se pot încerca cele mai bune mâncăruri tradiționale: gulașul, paprikasul, sau felurite preparate din peste. Ungaria se mândrește și cu câteva podgorii renumite în toată Europa; acestea se găsesc la Eger și Tokaj, locuri în care se pot degusta variate sortimente de vin.

Nu vă rămâne decât să vă rezervați biletul de avion pentru o vacanta de neuitat în Ungaria!

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.