Hartă

Bilete de avion Iași

Capitala Moldovei este reședința județului Iași și principala așezare urbană din nord-estul României. Centru cultural și academic, încărcat de istorie și oameni calzi, Iași este un oraș romantic, fost cămin al multor personalități reprezentative țării, printre care poetul național Mihai Eminescu, Mihail Kogălniceanu sau Ion Creangă.

Iași este denumit și Orașul celor șapte coline, iar datorită atracțiilor diverse pe care le are de oferit este optim de vizitat în orice anotimp.

Piața Unirii, împreună cu statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza reprezintă punctul de referință al orașului. Dintre frumoasele clădiri ce împânzesc orașul, Palatul Culturii este simbolul orașului, un monument neogotic construit pe ruinele curții domnești medievale, astăzi sediu al Complexului Muzeal Național “Moldova”. Teatrul Național "Vasile Alecsandri” cu o arhitectură neoclasică este cel mai vechi teatru din țară și considerat a fi și cel mai frumos. Palatul Roznovanu, actualul sediu al primăriei, uimește prin grandoare și fast. Muzeul Literaturii Române își are sediul în casa memorială Vasile Pogor, cunoscută și sub numele de Casa cu ferestre luminate, deoarece a fost una din primele case iluminate electric în Iași.

Orașul abundă în lăcașuri religioase, unele dintre biserici și mănăstiri fiind locuri de pelerinaj pentru mulți credincioși. Cea mai importantă este Catedrala Mitropolitană, care găzduiește moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi, sculptată în întregime în piatră, dezvăluie trecutul artei medievale românești și are o valoare spirituală impresionantă. Un alt punct religios demn de vizitat îl reprezintă Mănăstirea Golia care, din punct de vedere arhitectural, îmbină armonios elemente din cultura greacă, rusă și poloneză. Din turnul mănăstirii, înalt de 30 de metri, se poate admira o superbă priveliște asupra orașului.

Fiind și un oraș studențesc, viața de noapte este palpitantă în Iași. Pentru distracții, cea mai căutată zonă este Tudor, împânzită de terase, cluburi și baruri. Romanticii pot opta pentru o plimbare pe dealurile Bucium sau Copou, de unde pot admira panorama orașului.

Grădina Botanică din Iași este prima de acest gen din țară și impresionează prin colecțiile de trandafiri, crizanteme sau azalee. Parcul Copou, cel mai vechi parc din Iași, emană un aer romantic datorită emblematicului Tei al lui Eminescu, loc de inspirație pentru poet. Tot în acest parc se găsesc muzeul Mihai Eminescu și Obeliscul cu lei, cel mai vechi monument din România.

Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile pe care Iași le are de oferit. Nu vă rămâne decât să vă rezervați biletul către o destinație romantică, cu încărcătură istorică semnificativă.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Iaşi

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.