Hartă

Bilete avion Israel

Importante edificii religioase, cele mai multe muzee pe cap de locuitor din lume, trei mări și plaje cu nisip fin, mâncăruri cu arome orientale, important centru comercial și de afaceri. Pentru toate acestea, vino să vizitezi Israelul!

De făcut

Israelul este cunoscut mai ales ca destinație turistică religioasă, cu locuri sfinte ale creștinilor și musulmanilor. Cele mai cunoscute puncte de interes religioase se află în Ierusalim care este totodată și capitala statului.

Orașul vechi poate fi delimitat în patru zone cu puncte de interes specifice. În partea armenească poți găsi câteva muzee interesante, cartierul musulman este plin de magazine și restaurante cu mâncare ieftină și delicioasă, cartierul creștin unde se află Mormântul Sfânt și numeroase alte biserici și monumente arheologie și cartierul evreiesc cu a sa stradă Cardo – o zonă destinată comerțului încă din vremuri bizantine. Desigur, nicio vizită în Ierusalim nu este completă fără a merge la Zidul Plângerii.

Dar Israelul are ceva de oferit și pentru iubitorii de viață de noapte.Dacă faci parte dintre aceștia, trebuie să mergi la Tel Aviv. Orașul este extrem de animat și cele mai potrivite zone pentru a te prinde răsăritul încă treaz sunt cluburile din zona Portului Tel Aviv sau cele din zona de sud a orașului, cu faimoasele cluburi Haoma 17, Block Club sau Paradise Garage.

Tel Aviv-ul este cunoscut și drept capitala culturală a Israelului. Mergi la Eretz Israel Muzeum dacă vrei să aflii mai multe informații despre arheologie și istorie sau la Muzeul de Artă al Tel Aviv- ului pentru colecțiile permanente și temporare de artă veche și modernă. Nicio vizită la Tel Aviv nu este completă fără o escapadă în vechiul Jaffa - cel mai vechi port din lume.

Dacă ești iubitor de soare și mare, Israelul este o destinație perfectă. Poți vizita stațiunea Eilat de la Marea Roșie unde soarele este generos tot timpul anului (chiar și iarna temperatura scade arareori sub 21 de grade Celsius). Dacă te tentează să plutești pe apă fără niciun fel de efort atunci mergi la Marea Moartă. Iar dacă Marea Mediterană este preferata ta, mergi pe oricare din cei 13 kilometri de plaja din Tel Aviv.

Și cei care apreciază bogățiile naturale au ce vedea în Israel. Vizitează Galilea, o regiune este plină de istorie, dar și locul de unde poți intra în Rezervația Naturală Hula sau poți vedea Cascada Banias.

Cum se poate ajunge acolo?

Cel mai simplu este cu avionul, Israelul fiind deservit de mai multe aeroporturi internaționale și domestice. Cel mai mare este aeroportul internațional din Tel Aviv, denumit Ben Gurion. De aici, poți vizita orașele și punctele de interes închiriind o mașină. Foarte accesibil este și transportul cu autocarul iar rețeaua de căi ferate este în plină dezvoltare. De asemenea, poți ajunge în Israel și folosind una din navele de croazieră care ancorează în portul Haifa sau la Ashdod.

Ce ar mai trebui să știi

Moneda oficială a țării este Shekelul și valuta cu cea mai mare convertibilitate este dolarul american.

La sosire dar mai ales la plecarea din Israel, este bine să iți programezi o perioadă mai mare de timp pentru formalitățile de la aeroport datorită măsurilor speciale de securitate care se aplică aici. Totodată, vei avea nevoie de viză turistică deci interesează-te din timp care sunt formalitățile.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.