Hartă

Bilete avion India

Incredibila Indie te așteptă.

De făcut

Fiind a șaptea țară din lume ca mărime (și a doua ca populație), India oferă atât de multe peisaje frumoase, ruine antice, temple fascinante și orașe exotice încât ar fi necesare câteva luni de concediu ca să te poți bucura pe îndelete de ele.

Dintre cele mai cunoscute temple îți sugerăm Brihadeshwara și Meenakshi (în regiunea Tamil Nadu) cu detaliile lor sculpturale absolut incredibile, strălucitorul Golden Temple (Punjab), templul din peșteră Amarnath (Jammu & Kashmir) cu al său ghețar gigantic, sau distinsul Templu Siddhivinayak (Mumbai) cu zecile sale de turnuri albe. Lista nu se oprește aici, India având încă alte zeci de temple care merită vizitate.

Palatele indiene sunt mărturie a unei perioade de glorie a țării, în care maharajahii trăiau în opulență. Palatul de pe lac de la Udaipur, construit în secolul XVIII ca reședință de vară pentru Mahrana Jagat Singh este la ora actuală un hotel de lux foarte apreciat. Tot opulență inspiră și palatul Jah Mahal, de pe lacul Mansagar, construit pentru a găzdui partidele de vânătoare de rațe organizate de maharajah! Căteva dintre palate au servit la adăpostirea soțiilor maharajahului, care nu aveau voie să-și arate fața în public. Dintre acestea enumerăm Jhangri Mahal și Hawa Mahal (Palatul Vântului) prin a cărui multitudine de ferestre mici, doamnele puteau lua parte – măcar vizual – la viața orașului Jaipur, fără a fi văzute. Este vorba de nu mai puțin de 935 de ferestruici!

Nu există vizită în India fără a ajunge și la Taj Mahal, poate cel mai cunoscut simbol al țării și listat ca una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne și inclus pe lista Patrimoniului Mondial Unesco. Mausoleul din marmură albă, a fost construit în secolul XVII de către împăratul Shah Jahan, în memoria soției sale favorite.

O altă construcție interesantă este Panna Meena Ka Kund, practic un puț în care se poate intra cu ajutorul unui perete de scări, dispuse pe mai bine de opt etaje. Construit în secolul XVI, edificiul a devenit rapid locul de întâlnire și socializare a membrilor comunității locale.

Din punct de vedere al naturii, India oferă de la plaje virgine cu nisip la munți înzăpeziți cu lacuri cristaline, păduri tropicale și deșert, faună fascinantă dar și periculoasă, deci cam tot ce se poate imagina.

Cum se poate ajunge acolo?

India este deservită de peste 130 de aeroporturi comerciale și încă 50 sunt în construcție. Cele mai importante sunt cele din Delhi, Mumbai, Chennei, Bangalore și Calcuta.

Ce ar mai trebui să știi

Moneda națională este Rupia. Temperaturile pot fi extreme așă că pregătește-te adecvat în funcție de zona pe care intenționezi să o vizitezi.

Datorită virusurilor diferite de cele europene, există o listă de vaccinuri obligatorii (pe care trebuie să le fi făcut în copilărie), cât și o listă de vaccinuri recomandate, pentru evitarea captării unor boli. Documentează-te înainte de plecare!

Este preferabil să nu închiriezi propria mașină în India, întrucât țara este vestită pentru circulația cu potențial mare de accident. Se aplică zicala modernă: „Nu închiria mașină într-o țară care crede în reîncarnare!”

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.