Hartă

Bilete de avion Islanda

Islanda poate părea o țară singuratică și izolată pentru că are puțin peste 300.000 de locuitori. Dar islandezii sunt un popor mândru pentru că țara lor, cea mai mare insulă vulcanică din lume, este un simbol al civilizației nordice.

Este o țară în care natura își arată puterea peste tot. De aceea, locuitorii trăiesc în armonie cu ea și îi arată un deosebit respect.

Puține locuri din țară sunt populate. Majoritatea locuiesc în capitala Reykjavik, acesta fiind și orașul cel mai vizitat de turiști. Este o capitală unică în lume, nu doar datorită poziționării geografice – cea mai nordică capitală a lumii -, dar și pentru fiordurile care o înconjoară și vulcanii, ai căror spectacol poate fi urmărit pe ecrane uriașe în centrul orașului, în cadrul diferitelor evenimente organizate în acest scop. Totodată, Reykjavik este și în topul celor mai curate orașe din lume.

Deși istoria nordului a fost înregistrată pentru prima dată în Islanda, aceasta nu deține prea multe clădiri valoroase din punct de vedere istoric. Totuși, acest lucru este compensat într-un mod grandios prin frumusețile naturale unice. Islanda fascinează prin contrastele naturale pe care le deține: se găsesc atât vulcani, lacuri și cascade, cât și ghețari sau gheizere. Multe dintre acestea pot fi observate în Cercul de Aur, un traseu turistic foarte popular.

Westfjords, cel mai vestic punct al țării și al Europei este ideal de vizitat atât pentru peisajele pe care le are de oferit, cât și pentru animalele care se găsesc doar în acest loc.

Fiind o insulă vulcanică, Islanda deține multe lacuri vulcanice, cele mai cunoscute fiind Kerio și Tjornin. Băile termale calde sunt o altă atracție, cea mai cunoscută fiind Laguna Albastră. Este un spa natural cu proprietăți curative. Aici se poate face baie în oricare perioadă a anului, pentru că activitatea constantă a lavei menține apa la o temperatură ridicată.

Economia țării este puternic susținută de turism și pescuit. Astfel, mâncărurile din pește se găsesc la tot pasul, iar gurmanzii pot încerca cea mai populară mâncare a țării, Hakarl.

Indiferent de perioada în care plănuiți să vizitați Islanda, veți avea parte de experiențe cel puțin interesante pentru că aici vara soarele nu apune, iar iarna nu răsare. Totuși, lipsa soarelui este compensată din plin de aurora boreală, una din cele mai impresionante spectacole pe care natura le are de oferit. Islanda este locul ideal pentru a urmări aceste Lumini ale Nordului în plină splendoare.

Islanda este o țară care aparține naturii în totalitate, de aceea nu vă rămâne decât să vă rezervați biletele de avion pentru o vacanță de neuitat!

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.