Hartă

Bilete avion Italia

Italia, țara romantismului

Călătorind în Italia, nu este prea greu să te simți ca acasă în țara renumită pentru peisajele sale romantice, creativitatea artistică prezentă la tot pasul, inspirația adusă modei și influența asupra gastronomiei și a filmului. Regiunile italiene oferă de toate pentru toți, fie că dorești să călătorești la munte sau la mare, fie că vrei să vezi lacuri impresionante sau pur și simplu să admiri natura în splendoarea ei.

Pentru cei care doresc să se bucure de o relaxare la mare, să se scalde în valurile mării (Marea Adriatică, Marea Ionică și Marea Tireniană), Italia este locul ideal. Ar fi mult prea mare lista tuturor locurilor turistice de vizitat în acest scop, dar e de ajuns să precizăm Sardinia și Sicilia, două locuri magice cu ape și plaje cu nisip fin. Priveliștea în Sardinia îți taie respirația în oricare dintre micile insulițe adiacente ei, cum ar fi Maddalena sau Caprera. Sicilia nu se lasă mai prejos și impresionează atât prin frumusețea locurilor-în orășele tipice precum Aggrigento sau Licata, dar și prin bună dispoziția oamenilor și specialitățile culinare, cum ar fi Arrancini- chifteluțe prăjite de orez cu mozzarella, care pot fi găsite fie în variantă vegetariană, sau cu carne.

Cunoscută pentru grandoarea monumentelor sale istorice, Italia oferă o gamă variată de biserici, galerii de artă teatre, castele, palate, muzee într-unul din orașele cultural-artistice ale Italiei: Torino, Milano, Veneția, Bologna, Florența. Acestea așteaptă să fie explorate, începând cu Capela Sextină și ajungând la Galeria Uffizi sau Teatrul Romano din Como și, nu în ultimul rând, Turnul din Pisa. Și dacă ești pasionat de literatură, vizitează unul dintre numeroasele festivaluri literare din Italia, precum „Salone del Libro di Torino” în Torino sau „Più libri più liberi” în Roma.

Departe de a fi blocată în trecut, cultura italiană rezonează în întreaga lume, de la pizzeriile din Napoli, la casele de modă faimoase în egală măsură: Versace, Fendi şi Morchino, care pot fi găsite îndeosebi în Milano, supranumită capitala modei.

Italia este uimitoare în timpul verii, iar toamna o plimbare prin viile Toscanei este fermecătoare, însă iarna Alpii și Apeninii oferă oportunități de schi greu de egalat, ceea ce înseamnă că îți poți rezerva zborul spre Italia în orice moment al anului.

Poți căuta cu Skyscanner simplu și rapid bilete de avion către Italia. Dar înainte de toate, iată câteva informații de preț despre această țară: moneda oficială este euro, limba oficială este italiana, o limbă latină ca și limba română. Italia este țară membră UE, parte din spațiul Schengen, așadar nu sunt restricții de călătorie pentru cetățenii români. Găsește cele mai bune oferte pentru bilete de avion spre Italia cu Skyscanner.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.